Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is de “zwarte schimmel” die patiënten besmet die met het virus besmet zijn?

Een patiënt besmet met Covid-19 in een ziekenhuis in Muradabad, India, 5 mei 2021 (afbeelding). – Prakash Singh / AFP

  • In India wordt een toenemend aantal mensen getroffen door “zwarte schimmels”, een schimmelinfectie die mucosale mycose wordt genoemd en die fataal kan zijn.
  • Deze infectie treft vooral diabetici, die de afgelopen weken Covid-19 hebben opgelopen.
  • Volgens veel specialisten kunnen steroïden, die worden gebruikt als behandeling voor patiënten met Covid-19, in verband worden gebracht met een verhoogde incidentie van mucositis.

Het moment dat Bindi Gezichten
Een gewelddadige tweede golf van de Coronavirus-epidemieMet een totaal van 262.317 sterfgevallen, wordt een toenemend aantal patiënten getroffen door “zwarte schimmels”, een schimmelinfectie die myxomatose wordt genoemd en die fataal kan zijn.
Volgens getuigenissen van zorgverleners gerapporteerd door de BBC.

Deze infectie, die menselijk weefsel aantast, lijkt vooral mensen met diabetes te treffen, evenals mensen die een paar weken geleden Covid-19 hebben opgelopen. Dit is wat we weten over deze “zwarte schimmel”.

Wat is een mucosale schimmel?

Geen mucormycose Het is een schimmelinfectie: de schimmels, het slijmvlies, verspreiden en vallen menselijke weefsels aan, die ernstig worden beschadigd en necrose veroorzaken. “We noemen het de zwarte schimmel omdat de geïnfecteerde weefsels zwart worden, het is gewoon verbazingwekkend”, legt professor Guillaume Desobo, hoofd van de afdeling Klinische Mycologie van het Universitair Ziekenhuis van Tours, uit. In Figaro.

Deze schimmels, die meestal het hoofd aanvallen – de sinussen, de neus, de ogen en de hersenen – en de longen, zijn alomtegenwoordig in de lucht en vloeren, vooral op vochtige, vuile en slecht geventileerde plaatsen. “Schimmels zijn alomtegenwoordig in onze omgeving”, voegt Stephane Brittany, hoofd Parasitologie en Mycologie aan het St. Louis Hospital toe, “Ze worden aangetroffen in planten, dieren en insecten … we ademen elke dag.” Met Frankrijk, 24.

In de overgrote meerderheid van de gevallen is deze schimmel geen probleem. Maar als een patiënt een infectie ontwikkelt, kan dit vaak fataal zijn. Volgens wetenschappers bedraagt ​​het sterftecijfer meer dan 50%. Getroffen patiënten ervaren verschillende symptomen, zoals een verstopte neus, neusbloedingen, gezwollen ogen, pijn of wazig zien. Meestal, als er medicijnen beschikbaar zijn, is de enige oplossing om zo snel mogelijk te werken om al het geïnfecteerde weefsel te verwijderen voordat de infectie de hersenen treft. “Deze procedure eindigt vaak met een oogverwijdering, gevolgd door weken en weken van reconstructieve chirurgie”, legt Stephane Brittany uit aan onze collega’s.

Wie zijn de patiënten die besmet zijn met deze “zwarte schimmel”?

De meeste patiënten zijn meestal kwetsbaar en lijden vaak aan andere ziekten, zoals diabetes: “Dit zijn patiënten met hematologie, chemotherapie of ontvangers van beenmergtransplantaties, evenals diabetici”, aldus prof. Lanternier, MD. Specialist in schimmelinfecties in het Necker-Enfants Malades Hospital (AP-HP) en een onderzoeker bij het National Reference Center for Invasive Fungi aan het Pasteur Institute, geciteerd Le Figaro.

In India vertelde Dr. Akshay Nair, een oogchirurg in het Sion Hospital, Bombay, de BBC dat hij in april ongeveer 40 patiënten met de infectie had behandeld, een verviervoudiging in een maand vergeleken met de voorgaande twee jaar. Hetzelfde geldt in Bangalore, waar Dr. Rajraj Hedge, een andere oogchirurg, binnen twee weken 19 gevallen van mucosale mycose behandelde. En Indiase artsen hebben één ding opgemerkt dat hun patiënten gemeen hebben: ze zijn diabetici en hebben de afgelopen weken Covid-19 opgelopen.

Is behandeling met het Coronavirus verantwoordelijk voor deze infectie?

Volgens veel specialisten kunnen steroïden, die worden gebruikt als behandeling voor patiënten met Covid-19, in verband worden gebracht met een verhoogde incidentie van mucositis. Deze medicijnen, die ontstekingen in de longen verminderen, verminderen ook de immuniteit: “Diabetes vermindert de afweer van het lichaam en het lichaam verergert het, waarna de steroïden die helpen bij de bestrijding van Covid-19 fungeren als brandstof voor het vuur”, vertelde Dr. Akshay Nair. de BBC. .

Professor Guillaume Desobo is het daarmee eens: “Het Covid-19-virus veroorzaakt een immuunstoornis die, met toevoeging van corticosteroïdenbehandelingen, leidt tot een significante verandering in de immuniteit (…) Al deze factoren kunnen het bed tot een schimmelinfectie maken.” Figaro. Onder verwijzing naar France 24 beweerde Stephane Brittany dat “er geen direct verband bestaat tussen Covid-19 en slijmvliesziekte.” “Maar al deze elementen gecombineerd – de explosie van Covid-19-gevallen, een grote populatie die aan diabetes lijdt en omgevingsfactoren – creëren een gunstige omgeving voor de ontwikkeling van de ziekte” in India.

Deze infectie was al aanwezig in het land, lang voordat de Covid-19-epidemie zich verspreidde. Het heeft zelfs de hoogste incidentie van slijmzwam ter wereld, met 140 gevallen per miljoen inwoners en bijna driekwart van de gerapporteerde gevallen (71%) wereldwijd. Volgens een studie gepubliceerd in de Journal of Fungi.304

Betrokken

READ  DNA onthult de geschiedenis van de Vikingen