Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe verklaren we het verlies van reukvermogen?

Geplaatst op zondag 16 mei 2021 om 7:00 uur

In een studie die vorige week in het tijdschrift is gepubliceerd Transitional Medicine SciencesFranse onderzoekers verklaren de mechanismen van geurverlies geassocieerd met Covid op korte en lange termijn en geloven dat permanent verlies van geur wordt “toegeschreven” aan het permanente bestaan ​​van Covid-19.

Verlies van reuk of reukvermogen Een van de meest voorkomende symptomen van Covid-19. Lange tijd een onverklaard fenomeen, dat door veel Franse onderzoekers van het Pasteur Instituut werd bestudeerd.

Hun werk aan elf patiënten en aan de gouden Syrische hamster verscheen vorige week in het tijdschrift Transitional Medicine SciencesOp de korte en lange termijn legt hij de mechanismen uit van het geurverlies dat met Covid gepaard gaat.

Gilherme Dias de Melo en collega’s analyseerden het olfactorische neuroepithelium – een gespecialiseerd, geurgevoelig slijmvlies in de neusholte – bij zeven patiënten met Covid-19 die geen ziekenhuisopname nodig hadden en die een verlies van geur meldden. Ze ontdekten dat het coronavirus infecteert en repliceert in reukneuronen, immuuncellen en andere soorten cellen in het reukendotheel. Het veroorzaakt ontstekingen en celdood.

In detail zorgt de virale infectie er eerst voor dat “de trilharen die door de sensorische neuronen worden gedragen, verdwijnen”, en deze trilharen “maken de opname van geurmoleculen mogelijk”. Dan wordt het virus “in de sensorische neuronen” gevonden. Wat veroorzaakt de “vervorming van het sensorische orgaan” die werd gevonden “ongeorganiseerd met coronavirusinfectie.” Vervolgens dringt Covid-19 “de eerste hersencascade van het reuksysteem” binnen en veroorzaakt “neuritis en viraal RNA in verschillende hersengebieden”.

READ  Levende 'fossiele' weekdieren gevonden in Californië

Schade aan reukneuronen van het reukslijmvlies “Het zou een toegangspoort tot de hersenen kunnen zijn Hij legde uit waarom sommige patiënten verschillende klinische manifestaties hebben, psychologisch (angststoornissen, depressie) of neurologisch (cognitieve achteruitgang, vatbaarheid voor neurodegeneratieve aandoeningen), die het onderwerp zouden moeten zijn van nieuwe studies “, merkt het” Pasteur Instituut “op.

Voortdurend verlies van geur in verband met aanhoudend virus?

De studie toont ook aan dat klassieke RT-PCR-tests die worden uitgevoerd met een nasofaryngeaal wattenstaafje met een lang wattenstaafje negatief kunnen zijn, ondanks dat het virus diep in de neusholten, in het reukslijmvlies, aanhoudt. Deze bevinding toont aan dat het diagnosticeren van het coronavirus door neusreiniging als complementair kan worden beschouwd aan het nasopharyngeale uitstrijkje bij patiënten met verlies van reukvermogen.

In sommige gevallen kan het reukverlies enkele maanden aanhouden. “De persistentie van klinische symptomen is toe te schrijven aan persistentie van het virus en olfactorische mucositis,” Opmerkingen van Marc Lecuit (Pasteur, Inserm, AP-HP), co-auteur van de studie.

Onderzoekers weten niet zeker of de patiënten besmettelijk zijn. “Als dat het geval is, is het in het slechtste geval waarschijnlijk erg zwak. Er zijn onderzoeken gaande om dit vast te stellen”, zei hij.Frankrijk Persbureau Herve Borhey (Pasteur), ook een van de auteurs van de studie.