Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is de rol van het kleine scherm in de culinaire carrière?

Wat is de rol van het kleine scherm in de culinaire carrière?

Het populaire tv-kookprogramma Top Chef wordt over een paar dagen opnieuw opgestart voor een 15e seizoen. De Open Kitchen van France 3 geniet nog steeds elke week populair succes. Een kans voor Thierry Marx om de rol van het kleine scherm in culinaire carrières te bespreken.

gepubliceerd

updaten


Leestijd: 2 minuten

Frankrijk toon 3 "Open keuken" Hij reist samen met chef-kok Mori Sako naar de regio's, hier in de Champagne-Ardennen.  (Philip Launay/Max BBB)

De lancering van het nieuwe seizoen van Top Chef, op M6, bevestigt het nauwe verband tussen televisie en de passie voor koken. Het is niet het enige kookprogramma op het kleine scherm, want er zijn recepten en wedstrijden in overvloed, zoals France 3, Open keuken. Een link die ontstond in de jaren vijftig, toen Raymond Olivier destijds op de enige tv-zender in de show verscheen Keukenkunst en magie.

Voor Michelinsterrenchef Thierry Marx bestaat er een goede verbinding tussen deze twee werelden: “Allereerst biedt het zichtbaarheid aan culinaire carrières. Vervolgens maakt het het mogelijk om in de huidige uitzendingen jonge chef-koks te ontdekken die hun signatuur, de keuken van hun auteur, al hebben door durf en durf te tonen.”

Inderdaad, de keuken van de auteur

Sommige kandidaten voor deze reality-tv-ontmoetingen bij het haardvuur hebben soms een heel kort levensverhaal, maar ze slagen erin een plek en een menu op te bouwen, en sommigen winnen Michelin-sterren en Gault & Milo-prijzen. Voeg daarbij een zeer goed gevoel voor beeld en communicatie, en televisie zal voor hen een waardevolle versneller zijn.

“wees voorzichtigThierry Marx waarschuwt voor hetzelfde. Hierdoor verdwijnen in de loop van de seizoenen achtereenvolgens vele sterren en culinaire Mozarts. Het moet gezegd worden dat het op een avond voor de camera's openen van een Sint-Jakobsschelp en het beschilderen van het bord, of het elke dag openen van vier hele kistjes in een restaurant, niet hetzelfde is!