Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In A Nightmare in the Kitchen probeert Philippe Echebeste een ‘bijna zinkend’ restaurant in de Dordogne te redden

In A Nightmare in the Kitchen probeert Philippe Echebeste een ‘bijna zinkend’ restaurant in de Dordogne te redden

“Ik denk dat dit de eerste keer is dat dit gebeurt in de geschiedenis van Nightmare in the Kitchen.”“, zegt Christian Payto terwijl hij de opnames van de show beschrijft in het restaurant dat hij samen met zijn vrouw runt in Alas les Maine (Dordogne). Half december Philip Echebest verscheen voor de “Swan of Hope” met M6-camera’s Om te proberen de herberg te redden.

Zoals gebruikelijk op het programma dacht de chef-kok eerst aan tafel te gaan zitten om de aangeboden gerechten te proeven. Probleem: het restaurant was gesloten! “Het was een dinsdag. Alleen waren we toen alleen in het weekend open. Philip Echebest stond dus voor een gesloten poort!”Cristian Payto-details.

“We hebben ons niet voorgesteld.”

Een situatie die duidelijk illustreert wat deze 55-jarige ertoe bracht zich in te schrijven voor het programma: ‘We stonden op het punt van verdrinken’. Oorspronkelijk uit de Provence, Christian en zijn vrouw Beatrice hebben afgelopen augustus de “Swan of Hope” overgenomen, na jarenlang een crêperierestaurant in de omgeving te hebben gerund. Maar de klanten kwamen nooit. “We zijn te laat in het seizoen geopend en hebben ons niet goed voorgesteld.”“, legt Christian uit.

Na de suggestie Bij traditionele lokale gerechten draait het om ganzen Een paar maanden lang veranderden ze hun formule voor de winter door hartige boekweitpannenkoekjes en pannenkoeken aan te bieden. Het werkte niet beter. “We krijgen al maanden geen salaris meer.”“, zegt de restauranteigenaar.

READ  Jean-Pierre Bernaut sterft: zijn zoon Tom bedenkt zich na een week verhuizen

Opstand van de klant

Voor de show bracht Philip Etchebest de klanten binnen “Om ons te testen”“, legt Christian uit. De avond verliep heel slecht. “Er ontstond muiterij onder de klanten omdat het zo lang duurde. Ze eisten voedsel.”. Christian in de eetkamer en Beatrice in de keuken kunnen niet volgen: “Normaal gesproken werkten we met 20 tot 25 mensen, en hier moesten we 46 mensen bedienen. We hadden nooit gedacht dat we dit dubbele aantal klanten zouden hebben.”. Om middernacht beëindigt Christian de dienst. Sommige klanten aten niet.

Philip Echebeste had dus veel te doen. In de advertentie uitgezonden door M6-kanaal op sociale media zien we hem boos worden, vooral als hij de koelkast in de keuken opent: “Het stinkt, daar ga ik niet heen.”. Maar dankzij zijn beroemde openhartigheid kon hij Christian en Beatrice volledig nieuw leven inblazen. “Hij lijkt zo stoer, maar hij heeft een hart van goud. Hij is een engel. Hij is een heel open persoon, hij begrijpt mensen, hij verplaatst zich in hun schoenen en hij geeft heel goed advies.”.

“Ik vertelde mijn baas dingen die ik nog nooit eerder tegen mijn vrouw had gezegd.”

De chef-kok improviseert ook als psycholoog: “Er zijn dingen die ik tegen de chef heb gezegd die ik nog nooit eerder tegen mijn vrouw heb gezegd. Ik weet niet of het in dat deel in de show zal zijn of niet, maar ze was intiem met hem.”. Philip Echebeste ontvangt regelmatig nieuws van het Périgord-koppel : “Hij belt ons, hij weet alles van dag tot dag. Hij zei dat hij altijd aan onze zijde zal staan. We vertellen hem dat we niet zullen opgeven.”

READ  Heeft Adriana Karembeu Michelle Symes voor altijd de rug toegekeerd? Deze vreemde advertentie van de gastheer die alles zegt!

Na de passage van Philip Etchebest werd de kaart aangepast. Terug naar de basis: Beatrice kookt niet langer pannenkoeken en pannenkoeken. Ze is gefocust op Gerechten uit de Périgord en enkele recepten geïnspireerd op haar Provençaalse roots. Er zijn steeds meer boekingsaanvragen gedaan sinds de aankondiging dat “The Swan of Hope” aan de show zou deelnemen. Op dit moment is het restaurant echter gesloten Christian en Beatrice zouden het de komende weken moeten heropenen.

Nachtmerrie in de keuken Het wordt maandagavond om 21.10 uur uitgezonden op kanaal M6.