Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kensington Palace publiceert een vervalste foto van prinses Kate, en persbureaus verwijderen deze

Kensington Palace publiceert een vervalste foto van prinses Kate, en persbureaus verwijderen deze

Op de foto is Kate glimlachend te zien terwijl ze op Moederdag met haar drie kinderen op een rotan stoel op het balkon zit.

Maar uit gedetailleerd onderzoek blijkt dat de linkerhand van prinses Charlotte niet parallel loopt met de mouw van haar jasje, wat twijfel doet rijzen over de authenticiteit van het hele beeld.

Na het doorsturen van de door het paleis verstrekte foto besloten Associated Press, Reuters en Agence France-Presse deze niet te publiceren.

“Er is aangetoond dat de foto die Kensington Palace vandaag (zondag) heeft verstrekt van Kate en haar kinderen is gewijzigd. Als gevolg daarvan is deze uit de AFP-service verwijderd en mag deze op geen enkele manier worden gebruikt.”Volgens Agence France-Presse.

“Nader onderzoek bracht aan het licht dat de bron de afbeelding had vervalst op een manier die niet voldeed aan de AP-fotonormen.”Op zijn beurt ontsloeg het het Amerikaanse bureau dat als eerste de foto van haar kinderen verwijderde.

Kensington Palace reageerde niet op de verzoeken van AFP.

Veel media waren ook verrast dat er geen trouwring aan de vinger zat van Kate, die in 2011 met prins William, troonopvolger, trouwde.

Lange afwezigheid

De publicatie van deze foto door het Paleis op zondag kwam na Kate's lange en ongebruikelijke afwezigheid in de media, waardoor er al wekenlang gespeculeerd werd over haar gezondheidstoestand.

Hoopte het paleis met deze foto een einde te maken aan deze vragen? Vooral na een veelbewogen week, met de publicatie van een nog niet vrijgegeven foto in Amerikaanse celebrity-media en verwarring rond de aanwezigheid van de prinses op een officieel evenement in juni volgend jaar.

READ  Blake Lively en Lily Allen schitteren op de 2022 Gem Awards

Op de foto, die William volgens het paleis nam en op de officiële sociale media-accounts van het stel plaatste, verscheen Kate in een spijkerbroek, een jasje en een donker jasje, omringd door haar drie kinderen, George, Charlotte en Louis, lachend. .

De foto is gemaakt 'Eerder deze week in Windsor.'Het paleis verder uitgelegd.

Bedankt voor uw goede wensen en voortdurende steun in de afgelopen twee maanden. Ik wens iedereen een fijne Moederdag.”Hij wijst naar de korte brief ondertekend met “C” (voor Catherine) bij de foto.

Hoewel de pers de acties van de koninklijke familie altijd heeft gevolgd, riep de communicatie over de operatie en Kate's herstelperiode veel vragen en zelfs kritiek op, ook in de roddelbladen, hoewel zeer gunstig voor de paartraining met William.

Dit gemanipuleerde beeld dreigt deze vragen op te roepen, aangezien het laatste officiële publieke optreden van de vrouw van prins William dateert van de kerstmis die de koninklijke familie eind december in Sandringham (Oost-Engeland) hield, twee en een halve maand geleden, in het tijd. Ongekende erkenning voor de populaire prinses, wier reizen vaak de krantenkoppen halen in de Britse media.

kwakzalvers-

Kensington Palace maakte op 17 januari bekend dat de prinses de dag ervoor een operatie had ondergaan in een Londense kliniek. “programmeur” Buikpijn, zonder de oorzaak te specificeren, maar hij ontkent het verband met kanker.

Deportatie “een wens” Door Kate “Hun persoonlijke medische informatie moet privé blijven.”Hij had aangegeven dat ze vóór Pasen, dat wil zeggen op 31 maart, niet zou deelnemen aan enige officiële publieke inspraak. William heeft ook zijn plan om bij zijn vrouw en hun kinderen te blijven verlaagd.

READ  De Opera van Parijs, het Louvre en andere culturele instellingen zijn getroffen door bezuinigingen

Twaalf dagen later zei het paleis dat de prinses terugkeerde naar haar huis in Windsor. Sindsdien heeft niets, of bijna niets, anders dan een korte verklaring eind februari, terwijl de vragen zich in de pers opstapelden, erop gewezen dat “Blijft goed werk doen”nadat hij een publieke opdracht van prins William voor een bepaalde periode had geannuleerd “Persoonlijke reden” ongedefinieerd.

Maar deze week werd de nauwgezette communicatie van het paleis op de proef gesteld. Ten eerste publiceerden twee Amerikaanse media die gespecialiseerd zijn in beroemdheden maandag een foto van Kate met een donkere bril op haar neus, terwijl ze op de passagiersstoel zat van een auto bestuurd door haar moeder.

Britse kranten publiceerden de foto niet, in lijn met het officiële verzoek om de privacy van het gezin te respecteren tijdens de herstelperiode van de prinses.

De volgende dag deed zich opnieuw een wervelwind voor: Het Ministerie van Defensie meldt op een van haar websites dat de prinses op 8 juni zal deelnemen aan een van de militaire parades die ter gelegenheid van de officiële verjaardag van de koning worden georganiseerd.

Kensington Palace, dat de agenda van Kate en William beheert, was duidelijk verrast en bevestigde dit niet, terwijl koninklijke bronnen bevestigen dat het niet vooraf was geraadpleegd door de regering, die uiteindelijk de verwijzing naar Kate's aanwezigheid introk.

Communiceren over Kate's gezondheidsstatus is echter in tegenspraak met de inspanningen op het gebied van transparantie Onder leiding van Buckingham Palace over de kanker van Charles III. Hoewel zijn aard niet duidelijk is gemaakt, wordt de koning regelmatig gefotografeerd bij de weinige officiële functies die hij nog steeds vervult, vooral interviews met de premier of buitenlandse diplomaten.

READ  Daft Punk: "We konden niets in de helmen zien", The Rare Secrets of the Duo's Founder