Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is de beste elektrische auto voor de stad?

Renault Twingo ZE en Dacia Spring werden slechts een paar maanden later gelanceerd en betreedt de goedkope elektriciteitssector. Wat is de waarde van deze twee stadsauto’s? Het antwoord is in onze vergelijkende test!

In elektrische auto’s is het tijd om Renault te democratiseren. Na lancering in 2020 Kleine elektrische TwingoDe Franse groep zet dit jaar een nieuwe stap met de lancering van de Dacia Spring, de goedkoopste elektrische auto op de markt. Twee modellen met een vergelijkbare status die we in deze eerste vergelijking onder ogen zien.

Heel verschillende technische opties

De Dacia Spring en Renault Twingo ZE, beiden geregistreerd in de categorie stadsauto’s, verschillen sterk qua design. In pure stuwkracht integreert de Twingo electric op zijn achteras een gewikkelde roterende motor van 81 pk en 160 Nm, terwijl de veer een permanente magnetische aandrijving krijgt van 44 pk en 125 Nm op de vooras.

Wat de batterij betreft, is de functie de veer die 27,4 kWh accumuleert tegenover 21,4 voor het Renault-model.

Verzendopties zijn ook anders dan die van onze concurrenten. De veer is de enige die een combo-connector voor gelijkstroomladen heeft geïntegreerd. Optioneel wordt een vergoeding van € 600 in rekening gebracht en beperkt tot 30 kW voor een belasting van 80% die plaatsvindt in ongeveer 30 minuten. Integendeel, de Twingo ZE is veelzijdiger in AC-opladen. Hij leent de Chameleon-oplader van Renault Zoe en accepteert tot 22 kW. Genoeg om 1u30 op te laden op veel beschikbare AC-terminals op de openbare weg. Met een oplader van 6,6 kW zal de veer niet minder dan 5 uur kunnen vallen.

Dacia lente Renault Twingo Z
Energie Hoofdstuk 44 Hoofdstuk 81
Man 125 Nm 160 Nm
Trommels 27,4 kWh 21,4 kWh
De gelijkstroom 30 kW (optioneel)
AC opladen 6,6 kW 22 kW

Afmetingen, de Twingo is het kortst maar biedt 7 cm meer wielbasis dan de Dacia. Het is 3,62 m lang, 1,65 m breed en 1,56 m hoog. Dunner maar ook smaller, de veer is 3,73 meter lang en 1,58 meter breed.

READ  Amazon Prime bevat nu alle Amazon-muziek, maar er zijn beperkingen

Nog een verschil: de veer zorgt voor een vergroting van de bodemvrijheid. We zijn 15 cm hoog versus 12 bij Twingo. Banden zijn ook anders. Waar de lente genoegen neemt met 14-inch Chinese banden, krijgt Twingo 15-inch lichtmetalen velgen en meer high-end Michelin Primacy 4-banden.

Dacia lente Renault Twingo Z
Lengte 3,73 MB 3,62 MB
Tonen 1,58 MB 1,65 MB
Hoogte 1,52 MB 1,56 MB

Qua kofferbak biedt de veer een inhoud van 270 liter die kan worden vergroot tot 620 liter door simpelweg de stoel neer te klappen. Als de module niet zo goed is als de Twingo met een stoel die in één stuk kan worden neergeklapt, is de stuurpen dieper en een dubbele bodem zorgt voor een echt reservewiel om laadkabels op te bergen en op te bergen.

Bij Twingo is de achterklep korter en is deze de enige met een hogere belading. Zwakker, de steel is beperkt tot 219 liter en biedt geen dubbele bodem. Het is echter het beste om modulariteit te overwegen met een bank die in twee delen kan worden opgesplitst, waardoor een perfect vlakke vloer en een totaal volume van 980 liter ontstaat.

Op de achterbank kunnen onze concurrenten maar twee passagiers vervoeren. Op de springplank is voldoende beenruimte en de juiste hoogte van 1.77m voor onze testrijder. Grote maten zullen ongetwijfeld smaller zijn. Ook ruim, ziet de Twingo ZE er minder prettig uit, omdat hij straft met slavernij-tunneling en zijn gemakkelijk te openen ramen.

Qua ambiance is het interieur van de Twingo electric erg kleurrijk. De bekleding is volledig solide en het is mogelijk om een ​​hoge stoel aan de bestuurderszijde te hebben maar niet aan de passagierszijde. In plaats daarvan is het multimediagedeelte gebaseerd op een 7-inch touchscreen dat Easy Link en navigatie integreert. Qua materialen is hij overal vrij solide maar blijft hij goed gemonteerd. Qua opbergruimte is er een grote centrale doos met USB-aansluitingen en een heel diep handschoenenkastje. Aan de andere kant zijn de stormdeuren niet royaal en is er geen middenarmsteun.

Ter vergelijking: Spring biedt een beknoptere presentatie. De hoogte van de stoelen is niet verstelbaar, maar de rijpositie is iets hoger. Er is ook een 7 inch multimediasysteem. Met geïntegreerde USB-poort is het compatibel met Android Auto en Appel Car Play. Qua opbergruimte heeft de Spring een grote centrale kast met een 12 volt stopcontact en een handschoenenkastje groter dan Twingo. Idem voor de stormdeuren.

READ  Energiecheck: deze winter kan er een nieuwe bonus komen!

Op het stuur

Twingo leiderschap, leiderschap is absoluut assertief. Als voortstuwing is de Renault EV levendig en heeft hij een uitzonderlijke draaicirkel (8,6 meter versus 9,6 meter in het voorjaar). Bij het accelereren zijn de prestaties correct en voldoende voor de meeste ritten. Om zijn onafhankelijkheid te verbeteren, kan de gebruiker de “rem” -modus gebruiken. Het is instelbaar op drie niveaus en maakt het mogelijk om het effect van regeneratieve remmen te versterken zonder te stoppen.

Net als in de stad biedt de Spring een goede draaicirkel en blijft ondanks zijn kleine motor erg levendig. Iets smaller dan de Twingo, comfortabeler op kleinere straten en dankzij de bodemvrijheid goed zicht. Enige nadelen: gebrek aan nauwkeurige richting en afwezigheid van “B” -modus voor regeneratieve gasklepafstelling.

Op de snelweg zijn de twee kleine stadsauto’s duidelijk geen sportauto’s. Dankzij zijn krachtigere en koppelmotor zorgt de Twingo voor een betere revitalisering en een hogere topsnelheid (135 versus 125 km / u). Breder en lager, minder zijwindgevoelig en betere geluidsisolatie met weinig luchtgeluid en goed ingeperkt rolgeluid. Het is ook beter uitgerust omdat het een snelheidsregelaar ontvangt waarbij de veer tevreden is met een eenvoudige begrenzer.

Op kleine wegen is het Twingo die de wedstrijd weer wint. Steviger, het Renault-model is verfijnder en biedt een veel beter gekalibreerde besturing dan een Dacia. Zoals opgemerkt tijdens Onze eerste pogingDe lente wordt bestraft met zijn Linglong-banden. Met een verminderde grip voor een groter bereik, biedt het minder grip en is het minder effectief tijdens het remmen. Met Michelin Primacy 4-banden die op de Twingo worden gebruikt, zullen we ongetwijfeld veel betere resultaten behalen!

READ  LEP-tariefdaling, einde van de voordelen van La Banque Postale... De drie nieuwtjes van vandaag voor uw geld

Twingo is zuiniger maar heeft een kortere autonomie

Aan het einde van de reis van 80 kilometer kondigden onze concurrenten een relatief laag verbruik aan. De feature gaat echter naar Twingo die zijn boordcomputer 18,1 kWh / 100 km gemiddeld verbruik laat zien als de lente stijgt naar 19,2 kWh.

In echte autonomie heeft de veer nog steeds de voorkeur vanwege de capaciteit van de batterij. Onder onze testomstandigheden kunnen we dus rekenen op 150 km met het Dacia-model versus 120 voor de Renault stadswagen.

Prijzen: een verschil van 4.000 euro

Qua prijsstelling wordt de elektrische auto Renault Twingo getoond op € 21.550 exclusief de bonus, aangezien de lente zakt naar slechts € 16.990. Er zit een grote kloof tussen de twee modellen, maar laten we niet vergeten dat de Twingo nog steeds beter is uitgerust dan zijn concurrent. Het is ongetwijfeld veelzijdiger in het opladen dankzij het 22 kW-systeem dat veel wordt gebruikt op openbare stations, maar het biedt iets minder autonomie dan het Dacia-model.

Uiteindelijk is de lente nog steeds onze favoriet. Hoewel hij minder kan rijden dan de Twingo, blijft hij dankzij zijn indrukwekkende prijskaartje de beste.

En jij? Wat is uw favoriete ? Voel je vrij om je mening en je argumenten over het onderwerp van de commentaren te geven?