Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De tol stijgt met 9 nieuwe bloedstolsels en 4 meer doden in Frankrijk

Geplaatst op zaterdag 17 april 2021 om 07:25 uur.

In totaal hebben zich volgens het Franse Geneesmiddelenbureau 23 gevallen voorgedaan in Frankrijk, waaronder 8 sterfgevallen als gevolg van zeldzame bloedstolsels en afwijkingen in de bloedstolling.

Staat het AstraZeneca-vaccin weer in de schijnwerpers? In Frankrijk neemt het dodental toe Negen nieuwe gevallen van bloedstolsels (Trombose) atypisch f Twee gevallen van bloedingsstoornissen.Vier extra doden Volgens gezondheidsautoriteiten vond het plaats tussen 2 en 8 april.

23 gevallen, waaronder 8 doden, in Frankrijk

Dit zijn ze sinds het begin van vaccinatie met dit vaccin 23 gevallen, waaronder in totaal 8 sterfgevallen. Het Franse Geneesmiddelenbureau (ANSM) zei vrijdag dat er in Frankrijk zeldzame beroertes en stollingsafwijkingen zijn opgetreden.

In totaal meer dan 2.725.000 injecties Op 8 april met AstraZeneca-vaccin. Hiervan waren “21 gevallen geassocieerd met veneuze cerebrale trombose en / of gastro-intestinale trombose en twee met geïsoleerde intravasculaire trombose (DIC)”.

Deze twee bloedingsstoornissen (DIC’s) maken deel uit van deze nieuwe update van de vaccinbewaking.

Een ander profiel bij oudere patiënten

De negen nieuwe gevallen van zeldzame trombose zijn voor mensen met “A”. Ander profiel dan eerder gemelde gevallent “, merkt ANSM op. De leeftijd van de patiënten is” hoger “:” Het zijn vier vrouwen en vijf mannen, de grootste (Gemiddelde leeftijd 62) Wie veroorzaakte meer bloedstolsels in het spijsverteringsstelsel. “

Deze nieuwe elementen zullen worden gedeeld met het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), als onderdeel van de Europese beoordeling van deze bloedproblemen. Het was de vorige evaluatie 12 gevallen van trombose, waaronder 4 sterfgevallen Sinds het begin van vaccinatie.

READ  Thelo sluit de treinlijn Marseille-Nice-Milaan

Let vooral op twee “vlaggen”

Het bureau meldt er twee “Signalen” die zullen worden “onderworpen aan speciaal toezicht”​ “Twee mogelijke symptomen” werden geïdentificeerd “na vijf nieuwe gevallen van aangezichtsverlamming voor in totaal 15 gevallen sinds het begin van de vaccinatie” en neurologische schade waarvan mensen “bezig zijn te herstellen”, zegt ANSM.

Deze laatste aanvallen vertegenwoordigen drie nieuwe gevallen van “acute radiculitis (inclusief het Guillain-Barré-syndroom) op een totaal van vijf gevallen sinds het begin van de vaccinatie”, aldus deze nieuwe beoordeling.

Vanwege de zeldzame gevallen van bloedstolsels die sinds 19 maart in Europa en Frankrijk zijn ontdekt Het AstraZeneca-vaccin wordt niet langer gegeven aan mensen onder de 55 jaar​ Voor deze categorie mensen die al een dosis van dit vaccin hebben gekregen, heeft de Hoge Autoriteit voor Volksgezondheid een tweede dosis Pfizer of Moderna aanbevolen.