Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is agorafobie?  De meest voorkomende angst in Frankrijk volgens een Amerikaans onderzoek

Wat is agorafobie? De meest voorkomende angst in Frankrijk volgens een Amerikaans onderzoek

primair
De Amerikaanse website All About Cats houdt zich bezig met de meest voorkomende fobie ter wereld. Volgens hen is claustrofobie de meest voorkomende angst in Frankrijk. Wat weten we over deze specifieke fobie?

Er zijn veel soorten fobieën, onder de angst voor spinnen, het donker of menigten, mensen zijn bang voor verschillende verschijnselen. Amerikaanse site alles over katten Besteed aandacht aan verschillende soorten fobieën over de hele wereld.

Om dit fenomeen te bestuderen, richtten ze zich op zoekopdrachten op trefwoorden op Google. Volgens de verkregen resultaten is ombrofobie de belangrijkste angst van de Fransen.

Ombrofobie, wat is het?

Net als Anna, het personage van Kristen Bell in de Netflix-serie The Woman Who Lived Opposite the Girl in the Window, lijden duizenden Fransen aan ambrofobie. Het is een overmatige angst voor regen, onweer en hagel.

De term werd in de 19e eeuw bedacht door de botanicus Julius Weisner. “Ombros” betekent regenbui of onweersbui gestuurd door Zeus in het Grieks. Deze term werd later gebruikt in het lexicon van de psychologie. Pluviofobie kan ook worden gebruikt.

Soms hebben mensen met ombrofobie ook last van verdrinkingsangst of zelfs claustrofobie, of angst voor overstromingen. De redenen voor deze ongecontroleerde angst zijn niet als definitief beschouwd. Het kan afkomstig zijn van genetica of zelfs van een jeugdtrauma, maar ook van de plaats van het leven.

In Duitsland en Argentinië wordt het volgens de Amerikaanse studie ook beschouwd als een van de belangrijkste fobieën. De meest geciteerde dierenfobie in Frankrijk is echter nog steeds arachnofobie, de angst voor spinnen.

READ  Live. Zware onweersbuien en hagelbuien in Dijon