Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Man positief getest op Covid-19, apen en hiv

Een 36-jarige Italiaan raakte in één keer gewond COVID-19Apenpokken en HIV. De informatie is op 19 augustus 2022 gepubliceerd in het gespecialiseerde tijdschrift Infectiejournaal. De 30-jarige reisde tussen 16 en 20 juni 2022 naar Spanje. Negen dagen na zijn terugkeer kreeg hij hoge koorts, hoofdpijn en keelpijn.

Toen bleek uit medische tests dat hij Covid-19 en zijn variant, Omicron BA.5.1, had. Een paar dagen later, op 2 juli, kreeg hij nieuwe symptomen met pijnlijke blaren op zijn lichaam. De man ging uiteindelijk op 5 juli naar de eerste hulp. Toen bevestigden monsters dat de 30-jarige een contract had apenpokken Maar ze onthulden ook een blessure aan humaan immunodeficiëntievirus. De patiënt meldt echter een negatief resultaat voor deze ziekte in september 2021 Parijse Wie geeft de informatie door.

Uniek geval tot nu toe

De man werd uiteindelijk behandeld met Sotrovimab, een monoklonaal antilichaam. Op 9 juli waren de meeste van zijn symptomen verdwenen en kon hij naar huis terugkeren, terwijl hij in isolatie bleef.

De Italiaanse wetenschappers legden uit: “Artsen moeten zich bewust zijn van de mogelijkheid van gelijktijdige infectie met SARS-CoV-2 en het apenpokkenvirus, vooral bij mensen die onlangs naar gebieden met een uitbraak van apenpokken zijn gereisd”, zonder te concluderen dat deze situatie de symptomen zou kunnen verergeren. . Dit zal “het enige gemelde geval van apenpokken, SARS-CoV-2 en HIV zijn”, zeggen ze.

READ  Duizenden "kokende" melkwegstelsels werden verrast door de rand van het universum