Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat heeft de Koning der Nederlanden genoten van de GP van Abu Dhabi 2021

Wat heeft de Koning der Nederlanden genoten van de GP van Abu Dhabi 2021

Koning der Nederlanden gelooft niet in kroning Max Verstappen in Abu Dhabi in 2021, totdat safety car de baan op komt

De koning van Nederland lijkt een grote fan te zijn van tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen, zoals koning Willem-Alexander heeft onthuld hoeveel hij is. “nerveus” Ik kijk uit naar de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021.

De seizoensfinale van 2021 was een van de meest controversiële races in de geschiedenis van de Formule 1 toen Lewis Hamilton een ongekend achtste opeenvolgende wereldkampioenschap verloor. “Menselijke fout” Voormalig racedirecteur Michael Massey.

Verstappen en Hamilton gingen de finale in met exact hetzelfde aantal punten, wat betekende dat het een onderlinge strijd was tussen de twee om de kroon van 2021. De Red Bull-coureur startte naast Hamilton vanaf pole position, maar het was de 38-jarige die de leiding nam in de eerste bocht.

Hamilton leidde het grootste deel van het proces totdat de crash van Nicolas Latifi in de laatste minuten de race op zijn kop zette. De crash van Latifi leidde tot een safety car-oproep aan het einde van de race die Hamilton zijn solide voorsprong kostte, aangezien hij klaar leek om de overwinning en de titel te pakken.

Verstappen maakte de keuze seconden nadat de safety car naar buiten kwam, met Hamilton op de baan maar op zwaar versleten harde banden. Verstappen ging op zachte banden de ronde in en lag op de tweede plaats, wat hem in een betere positie zou brengen als de race opnieuw zou beginnen.

READ  Shell smeekt Nederland om Europa's grootste gasveld af te sluiten

Als de regels waren gevolgd, zou de race niet zijn hervat, maar daar kwam de fout van Masi om de hoek kijken. In de laatste ronde was oorspronkelijk gepland dat laatkomers niet zouden mogen ontsnappen, wat betekent dat er vijf auto’s tussen Hamilton en Verstappen zouden staan ​​​​wanneer de laatste ronde begon.

Na een klacht van Red Bull liet Massi alleen de auto’s tussen Hamilton en Verstappen vertrekken, waardoor Hamilton zich kon kwalificeren voor de race. “afgehandeld”. Nadat die vijf auto’s waren gepasseerd, werd aangekondigd dat de safety car naar de pits zou terugkeren, wat betekende dat de laatste ronde onder de groene vlag zou worden voltooid.

Als Massi zich aan de regels had gehouden, zouden alle late auto’s zijn vernietigd, terwijl de laatste ronde achter de safety car zou zijn voltooid, waardoor Hamilton de kampioen werd. Verstappen haalde uiteindelijk Hamilton in om de overwinning en zijn eerste titel te pakken, iets wat King halverwege de race niet had verwacht.

“Ik was thuis aan het kijken”King vertelde de podcast Through the Eyes of King. “Ik was de hele dag nerveus en vroeg om bij de kinderen te gaan kijken. Tijdens de race zag het er niet naar uit dat Max zou gaan winnen.”

De race was zo gespannen dat de koning dacht aan een pauze, maar besloot uit principe door te gaan. “En toen zei ik: ‘God, ik ga de televisie nu niet verlaten. Ik heb de hele dag gewerkt en de hele familie voorbereid om daar te zijn. ”

“Als het nu niet beter wordt, moet jij ook hier blijven.”voegde de koning toe. “Je kunt je kinderen niet dwingen om op te staan ​​en in een slecht humeur weg te gaan. Ik wel, haha. Gelukkig niet.” Hij concludeert.