Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland trekt 28 miljard euro uit

Om klimaatverandering tegen te gaan, steekt Nederland 28 miljard euro in een dikke envelop.

Nederland wil de koe bij de horens vatten in de strijd tegen klimaatverandering. Want begin mei kondigde de regering een breed scala aan maatregelen aan om de uitstoot van broeikasgassen in het land drastisch te verminderen. Om hen te ondersteunen is er een budget van 28 miljard euro.

Ook de ambitie van Nederland is ambitieus, aangezien het doel is om de CO²-uitstoot in 2030 met 55% of 60% te verminderen ten opzichte van het niveau van 1990, de afgesproken datum. Akkoorden van Parijs uit 2015.

Tijdens een persconferentie verklaarde minister van Klimaat en Energie Rob Jetton: “Het is onvermijdelijk dat ons land, ons landschap en onze economie zullen veranderen”.

Meer dan honderd acties om klimaatverandering tegen te gaan

Nederland heeft meer dan honderd maatregelen ontwikkeld om klimaatverandering tegen te gaan, met als prioriteit nummer 1 het einde van het gebruik van fossiele brandstoffen. Het ontwikkelen van elektrische auto’s is een van de oplossingen die op korte termijn worden geïmplementeerd, andere worden overwogen. Dit is de situatie waarin alle kolen- en gascentrales worden stilgelegd. Tegelijkertijd investeert het land 65 miljoen euro in de ontwikkeling van nieuwe generatie kerncentrales.

De ader van hernieuwbare energie is het spul van sterke investeringen, wind en zon. Minister legt uit » Door hard te werken aan de ontwikkeling van onze eigen hernieuwbare energiebronnen, kunnen we ervoor zorgen dat we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen van dubieuze regimes.”.