Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat gebeurt er in de hersenen als we slapen

Wat gebeurt er in de hersenen als we slapen

De hersenen zijn niet passief tijdens de slaap. Integendeel, er gebeuren daar veel dingen.

Een avond bestaande uit 3 tot 6 gangen per avond. Bijna alles duurt 90 Minuten en is verdeeld in 4 fasen: slaap, langzame slaap (waaronder lichte langzame slaap en diepe langzame slaap), REM-slaap en de latentie-/waakperiode. Gedurende deze slaapfasen blijven de hersenen actief en reageren ze op verschillende manieren.

1. De hersenen zinken weg in de ‘mist van het bewustzijn’

Overdag scheidt de hypothalamus, een klein gebied in het hart van de hersenen, afscheidingen af Serotonine en kleine eiwitten “Hypnotica” Dat remt neuronen in het opwindingssysteem. Het is wat je helpt om 's avonds te slapen. De oogleden worden zwaar, de ogen prikken en het geeuwen neemt toe Ideeën zijn verward : Dit is de ‘mist van het bewustzijn’ zoals wetenschappers het noemen Tekenen dat we gaan slapen. Het team van Dr. Helen Bastogi Het Centre for Neuroscience Research in Lyon analyseerde met behulp van elektroden in de schedel de verschillende hersengolven die opeenvolgend in de hersenen optreden tijdens de slaap en die de activiteit van neuronen weerspiegelen. Deze onderzoekers lieten zien dat de thalamus (die zich direct boven de hypothalamus bevindt) Slaapt vóór de korsthoofdkwartier Bewustzijnen dat kan het een en ander verklaren Hallucinaties of tastbare sensaties (vrije val, schudden) tijdens het slapen.

2. Het wordt steeds langzamer

In de tweede fase van de slaapcyclusTijdens langzame golfslaap (50-60% van de nacht) wordt de elektrische activiteit van de hersenen beïnvloed Vertraagt ​​geleidelijk Hij legt het ons uit Dr. Mark Ray, neuroloog en hoofd van het National Institute for Sleep and Wakefulness (INSV). De slaper valt dan in een soort semi-slaap en kan Gemakkelijk wakker worden. In de fase van diepe, langzame slaap (20% van de nacht) vertraagt ​​de elektrische activiteit van de hersenen steeds meer.Tot 1 Hz Terwijl normaal gesproken, wanneer we ons in een rustige, wakkere toestand bevinden, de hersenen elektrische activiteit hebben met een frequentie van 8 tot 12 Hz. Onze gesprekspartner vervolgt. Ademhaling en hartslag zijn regelmatig. En op dit moment zijn we dat ook Het scheidt vooral groeihormoon af. De slaper wordt ondergedompeld in een toestand waarin zijn hersenen steeds ongevoeliger worden voor externe stimulatie zoals geluid of licht. Hij wordt moeizaam wakker.

READ  Maakt de airconditioner je ziek?

3. De hersenen produceren inconsistente en complexe dromen

In de derde fase van de cyclus Tijdens de paradoxale slaap (20% van de nacht), De elektrische activiteit van de hersenen benadert waakzaamheid Terwijl wij slapen. Snelle hersengolven. Vanuit cerebraal oogpunt slaapt de slaper nauwelijks en kan hij gemakkelijk 'wakker worden'. Gedragsmatig slaapt hij en zijn spieren zijn verlamd.” Beschrijft de specialist. Om deze reden wordt deze fase ‘paradoxale’ slaap genoemd, omdat het individu deze fase tegelijkertijd bijwoont Tekenen van diepe slaap en tekenen van waakzaamheid. Veel delen van de hersenen zijn erg actiefzoals visuele gebieden, emotiegebieden… Aan de andere kant zijn de “uitvoerende controle” -gebieden, die actief zijn bij het ontwaken, inactief “doorgaat” Dr. Philip Beaulieu, slaapspecialist. Tijdens de paradoxale slaapHet is de meest productieve, overvloedige, picturale, onsamenhangende en complexe droom Het is aan het gebeuren. Droominhoud tijdens de REM-slaap kan net zo goed zijn “Vertaal de emotionele conflicten van het moment op een symbolische manier“, Verklaart de wereld van de slaap.

4. Bij het ontwaken worden de hersenen geleidelijk geactiveerd

Aan het einde van de nacht bestaan ​​de cycli vrijwel uitsluitend uit paradoxale slaap. Om deze reden “Lucide dromen“Of het lijkt realistischer Talrijker in de vroege ochtend. Daglicht of geluid van buitenaf reactiveert geleidelijk de hersenen en moet overgaan van slaap naar bewustzijn. Gedurende deze tijd is het mogelijk (en normaal) dat u zich een beetje ongemakkelijk voelt Duizelig en verward. “Een soort traagheid tijdens de slaap of“Slaap dronkenschap“, foto door Dr. Andrew McHale, directeur van het Sleep, Chronobiology, and Health Laboratory aan de Oregon Health & Science University.

READ  5 onverslaanbare tips om binnen 30 dagen te stoppen met roken!