Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat doe je als de angst toeneemt?  Advies van een neuropsycholoog voor verlichting op korte en lange termijn

Wat doe je als de angst toeneemt? Advies van een neuropsycholoog voor verlichting op korte en lange termijn

In een post op Instagram biedt Nawal Mustafa, een Amerikaanse neuropsycholoog, enkele strategieën aan om angst nu en op de lange termijn te verlichten.

Angst in je maag, tranen in je ogen, een verstikkend gevoel… Als je je angstig voelt, is het soms lastig om een ​​uitweg te zien. In de tussentijd kunnen oplossingen worden ontwikkeld om de angst te verlichten. Dit wijst de Amerikaanse neuropsycholoog Nawal Mostafa, bekend onder het pseudoniem thebraincoach op Instagram. In een bericht van 6 februari stelt de specialist een lijst op met tips die u kunt toepassen om uw angst op korte en lange termijn te kalmeren.

Voeding, slaap en ontspanning

“Sommige van deze strategieën kunnen onmiddellijke (maar tijdelijke) verlichting van angst bieden”, zegt de neuropsycholoog in haar bericht. Onder hen: naar buiten gaan en een wandeling maken, diepe ademhalingstechnieken oefenen, mediteren of zelfs je telefoon uitzetten en douchen.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

“Bij andere strategieën duurt het langer om resultaten te bereiken, maar de effecten ervan houden een tijdje aan”, zegt ze. In dit verband noemt de specialist verschillende voorbeelden: een gezond en voedzaam dieet volgen, alcohol en cafeïne vermijden, prioriteit geven aan uw slaap (slaap 7 tot 9 uur) en tijd doorbrengen met mensen die er baat bij hebben en ons begrijpen.

Houd op met vermijden

Zijn belangrijkste advies is het volgende: om angst te kalmeren, is het noodzakelijk om elke vermijdingsstrategie te stoppen. “Het begrijpen van deze ongelukkige neiging dat we de ‘elementen’ die ons angstig maken, moeten ontwijken of wegrennen, in plaats van ze rechtstreeks te confronteren”, legt ze uit. Je problemen onder het tapijt schuiven in de hoop dat ze vanzelf verdwijnen is nutteloos en vooral contraproductief, omdat vermijding ‘een grote rol kan spelen bij het verergeren van angst’, waarschuwt de specialist.

READ  Magnetisch plasmakanon: wanneer technologie magie ontmoet?

Uit al deze sleutels is het aan iedereen om de sleutel(s) te kiezen die het beste bij hem of haar past. “Als je je angstig voelt, moedig ik je aan om een ​​of twee van deze strategieën tegelijk te proberen”, raadt Nawal Mostafa aan voordat hij besluit: “Identificeer wat je het meest helpt en voeg het toe aan je toolkit met coping-strategieën.”

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >