Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Je moet langzamer eten, maar waarom precies?  – Masculine.com-website

Je moet langzamer eten, maar waarom precies? – Masculine.com-website

In een wereld waar alles met honderd kilometer per uur beweegt, lijkt het idee om je tijd aan tafel door te brengen bijna surrealistisch. Een simpele verandering in onze eetfrequentie zou echter de sleutel kunnen zijn tot een betere gezondheid en een slanker lichaam.

Dit is wat een Amerikaanse studie, gepubliceerd in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, onthult, waarin de onverwachte voordelen van langzaam eten worden benadrukt. De observatie is duidelijk: het vertragen van het eettempo helpt ons niet alleen minder te consumeren, maar verbetert ook ons ​​gevoel van verzadiging. Maar daar houden de voordelen niet op.

Kleine of grote hapjes

Het onderzoek werd uitgevoerd door een team van de Texas Christian University met de hulp van twee groepen van dertig mensen: een groep individuen wier gewicht als ‘normaal’ wordt beschouwd en een groep mensen met overgewicht of obesitas.

de Twee groepen Hij moest eerst een maaltijd eten met de instructie om zich niet te haasten, kleine hapjes te eten en het voedsel goed te kauwen. Tijdens een andere maaltijd aten beide groepen Dezelfde gerechten Deze keer nam hij grote happen en slikte snel door. In beide gevallen hadden deelnemers de mogelijkheid om dit te doen voedsel Zoveel als ze wilden.

de Resultaten bleek dat mensen gemiddeld aten snel Eet meer voedsel dan degenen die te veel eten langzaam. Mensen in de groep Voedsel eten Langzaam terwijl ik zei dat ik meer voelde Vol aan het einde van de maaltijd vergeleken met hun tegenhangers in de sneletende groep. Bovendien meldden mensen in beide groepen dat ze evenveel van hun maaltijd genoten, of ze nu langzaam of snel aten.

READ  Covid-, Omicron- en XD-variant: aanzienlijk gewichtsverlies, geen overlevenden na 9 dagen, vreemde effecten van Deltacron op muizen

Deze resultaten suggereren dat het tijd kost Om van een maaltijd te genietenHet kan mensen helpen minder te eten Calorieën Aan het einde van de maaltijd voelt u zich tevredener. Dit heeft gevolgen Belangrijk te beheersen het gewichtOmdat langzamer eten mensen in staat stelt te herkennen wanneer ze vol zijn en te stoppen met eten voordat ze gaan eten overmaat.

Langer gevoel van verzadiging, maar niet alleen dat

De onderzoekers ontdekten dat deelnemers Eet minder Ze consumeerden minder calorieën als ze het langzaam aten (88 calorieën minder voor de groep met een normaal gewicht). 57 calorieën gemiddeld lager voor de groep met overgewicht). Alle deelnemers meldden dat ze zich langer vol voelden en minder in de verleiding kwamen om na het eten een tussendoortje te nemen. Langzaam eten.

Hoewel het onderzoek werd uitgevoerd onder een klein aantal deelnemers, merkt WebMD op dat het “ Het stelt mensen die fit willen blijven in staat belangrijke lessen te leren “, toevoegend:” Het kan lastig zijn om op een drukke dag de tijd te vinden om goed te eten, maar een broodje eten terwijl je aan je bureau zit, is niet de beste manier om je gewicht onder controle te houden. “Maak je geen grapje?

Langzaam eten heeft positieve effecten die veel verder reiken dan alleen tafelen. Deze gewoonte heeft de kracht om dat te doenVerbeter onze spijsverteringl Vermindering van het risico op maagreflux En de'Zorgen voor een betere regulering van de bloedsuikerspiegel. Bovendien draagt ​​het bij aan het verbeteren van de gezondheid van het hart en het voorkomen van bepaalde stofwisselingsziekten.

READ  Waarom duurt het enkele weken om de ernst ervan te beoordelen?

Een langzamer tempo aan tafel aannemen klinkt op papier eenvoudig, maar in werkelijkheid kan het in eerste instantie verwarrend zijn omdat gewoonten moeilijk te veranderen zijn. Er zijn echter enkele eenvoudige tips die deze overgang gemakkelijker kunnen maken: leg het bestek neer tussen elke hap, kauw lang en neem gerust een drinkpauze. Nog een tip: Haal tijdens je maaltijden alle barrières weg, zodat je je kunt concentreren op de inhoud van je bord. Sterker nog, tv kijken of je smartphone bedriegt je hersenen, ze begrijpen niet meteen dat ze aan het eten zijn. Het doel is om van een maaltijd een moment van plezier en ontspanning te maken, en niet alleen een biologische noodzaak.

Dus, de volgende keer dat u merkt dat u uw lunch aan uw bureau eet, onthoud dan dat u niet alleen onbeleefd bent, maar dat u ook calorieën aan uzelf verspilt. Langzaam eten moet niet als een belemmering worden gezien, maar eerder als een bewuste keuze ten gunste van een evenwichtiger leven.

Neem in plaats daarvan een paar minuten de tijd om van uw maaltijd te genieten en u zult uzelf een plezier doen voor lichaam en geest. Dus haast je niet… vertraag en geniet van je maaltijd!