Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat als we ventileren … via de anus?

Mechanische beademing is een chirurgische ingreep die de longen kan beschadigen en waarvoor veel personeel nodig is. Japanse onderzoekers stellen voor om zuurstof door de anus te geven als een eenvoudig klysma. Een technologie die zeer effectief en veilig blijkt te zijn.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Fanny Burnie, een 19e-eeuwse auteur die haar operatie zonder verdoving beschreef
In 1811 werd de Britse schrijver Frances Burnie gedwongen een volledige verwijdering van haar rechterborst te ondergaan, omdat ze leed aan een pijnlijke en invaliderende knobbel. De anesthesie aarzelt nog steeds niet, de patiënt is bij bewustzijn en de pijn wordt met volle kracht gevoeld. Een jaar later nam Frances Bernie de pen en vertelde haar zus over haar operatie.

Net als Covid-19, veel Ziekten Oorzaak dat ademhalingsfalen vereist Industriële ventilatie. Dit laatste is geïmplementeerd Aan de overkant Intubatiesonde om zuurstof toe te dienen longen. Het probleem is dat deze invasieve procedure zelf longschade kan veroorzaken, om nog maar te zwijgen van het risico op besmetting van vroeger bacteriën Uit de mond en niet kunnen eten.

Dus Ryo Okabe en zijn collega’s van de Tokyo Medical and Dental University (TMDU) dachten aan een andere weg: zuurstofinjectie. Aan de overkant Het rectum. Sommige dieren, zoals tandbaars (A. vergif Dr ‘zoetwater), De Schildpad, De Zeekomkommer In feite hebben ze een alternatief ademhalingspatroon ontwikkeld wanneer de beschikbaarheid van zuurstof beperkt is: ze absorberenlucht doorAnus, Die vervolgens de zuurstof door het lichaam verdeelt Aan de overkant Darmwand.

Een techniek geïnspireerd op zetpillen

« Het rectum bevat een netwerk van zeer kleine bloedvaatjes net onder het oppervlak slijm-, Wat betekent dat de medicijnen eerder worden toegediend Anus Het wordt gemakkelijk opgenomen in de bloedbaan “Ryo Okapi legt uit. Op dit principe zijn zetpillen gebaseerd. Dus vroegen we ons af of de zuurstof op dezelfde manier kon worden afgeleverd ».

READ  7 tips om aan de slag te gaan met LEGO Fortnite

Onderzoekers overwogen aanvankelijk om zuurstof in gasvorm aan het rectum te geven. Maar hoewel deze procedure effectief is bij muizen, vereist het “wrijven” over de rectumwand om de bloedstroom te verhogen en de gasuitwisseling te verbeteren. We denken dat het niet echt leuk zou moeten zijn. Toen bedacht Ryo Okapi een andere manier, namelijk Definitie van Door het rectum van geoxygeneerde perfluorodecaline, A. Vloeistof Vergelijkbaar met die gebruikt bij te vroeg geboren baby’s die grote hoeveelheden zuurstof kunnen dragen en Verzadigen. Ze plaatsten er cavia’s (muizen, varkens en ratten) onder HypoxieVervolgens pasten ze de behandeling toe.

Geen bijwerkingen

Dieren kruisen elkaar niet meer Ademhalingsproblemen En ze zagen een verbetering in hun bloedoxygenatie. ” Het is interessant om dat op te merken Ademen Het rectum heeft twee tot drie keer minder vocht nodig dan wanneer het via de longen werd geïnjecteerd », Zoals de auteurs schrijven in hun studie die in het tijdschrift is gepubliceerd Met. De onderzoekers zeiden ook dat het kleine percentage van de vloeistof dat met de zuurstof werd opgenomen, geen schadelijke effecten veroorzaakte en de darmbacteriën niet verstoorde, wat aangeeft dat de methode veilig is.

Minder personeel en dure apparatuur

« Het is een idee dat misschien provocerend klinkt, maar het moet heel serieus worden genomen. Rechter Caleb Kelly, van de Yale University School of Medicine, geeft commentaar bij het onderzoek. Deze methode, vergelijkbaar met een eenvoudig klysma, kan de genezing van patiënten met ademhalingsfalen of de vervanging van zuurstof door een extracorporaal membraan (EMCO), dat in het bijzonder wordt gebruikt, aanzienlijk vergemakkelijken. In ernstige gevallen van Covid. Het zou ook leiden tot minder verplegend personeel en duurdere apparatuur. Dit had de afgelopen maanden op de IC kunnen helpen.