Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat als deze spannende en milieuvriendelijke film de Franse film “Dark Waters” zou zijn?

promoten Fred Bentoumi is een belangrijke film. Winnaar van het Filmfestival van Cannes 2020 en vervolgens gepresenteerd op het Deauville Festival in hetzelfde jaar, deze prachtige film is als donker waterGeschreven door Todd Haynes, trouwens, geïnspireerd door het nieuws om de malafide praktijken van vervuilende industrieën aan de kaak te stellen.

De journalist, gespeeld door Céline Salette, en een verpleegster, die beide worden beoordeeld door Zita Hanrot, ontdekken dat het bedrijf waar haar vader werkt op een rampzalige manier omgaat met zijn giftige afval. Unionistische vader (Sami Bouajila) en baas (Olivier Gourmet) zijn niet blij met hun harde interventie.

Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal

baas Veel succes Algerije Het is geïnspireerd op een fabriek
Gardan op zijn scriptie. “Toen ik de foto’s van deze fabriek en zijn rode klei zag, vond ik het heel filmisch geweldig. Ik bracht mijn verhaal over aan dit soort fabriek, dat ook elders in de wereld te vinden is”, legt hij uit in het persdossier. Als hij het landschap vrijwillig verandert, blijft het probleem hetzelfde: hoe verzoen je de functies van sparen en natuurbehoud?

promoten Het slaat met zijn sterke milieu-inhoud, zoals de kracht van rapportage die personages irriteert die vaak moeite hebben om te kiezen aan wie ze loyaal moeten zijn. Familie-, beroeps- en gezondheidsproblemen komen samen om een ​​schokkend schandaal aan het licht te brengen. Het “rood” in de titel is tegelijkertijd een symbool van strijd en een beeld van ongebreidelde vervuiling. Het raakt het netvlies van de toeschouwer die de film het meest vasthoudt, aangezien Fred Bentoumi alle manen vermijdt.

READ  Joeystarr repatrieert Anne-Elisabeth Lemoine voordat ze haar uitnodigt om op haar knieën te gaan (video)