Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat als de maan zich in een paar uur zou vormen?

Wat als de maan zich in een paar uur zou vormen?

Wat als de maan zich in een paar uur zou vormen? Dat suggereert een nieuwe simulatie.

ons de maan Het maakte bij wijze van spreken altijd deel uit van het decor. Het is echter nog steeds erg mysterieus. Vooral zijn opleiding staat nog ter discussie. De meest populaire theorie is dat het het gevolg was van de gigantische botsing tussen de aarde en een planeet ter grootte van Mars, Theia, maar hoe lang duurde het voordat de satelliet werd gevormd? Een nieuwe simulatie voorstellen Iets ander antwoord.

Wat als de maan zich in een paar uur zou vormen?

Zoekresultaten gepubliceerd in Astrofysische journaalbrieven Ze suggereren dat materiaal dat na de botsing in een baan om de aarde is gestuurd, vrijwel onmiddellijk, binnen een paar uur, kan samensmelten om de maan te vormen. Jacob Kejris, een postdoctoraal onderzoeker bijAmes Onderzoekscentrum NASA en hoofdauteur.

De vorige hypothesen zijn met zekerheid gerechtvaardigd Maan eigenschappen, inclusief hun massa en baan, maar verklaarde de chemische samenstellingen niet in de buurt van die van de aarde. Het idee om Thea te pletten en het vervolgens te mengen met een grondsubstantie leidt niet tot het afleiden van een dergelijke overeenkomst tussen de twee isotopensignaturen. Tenzij Thea meer op de aarde lijkt, natuurlijk.

Dit is een suggestie voor een nieuwe simulatie

Met deze nieuwe digitale simulatie met hoge resolutie, uitgevoerd op een supercomputer, was een groter deel van de aardmantel betrokken bij de vorming van de maan, wat de overeenkomst in samenstelling verklaart. Het model suggereert dat de maan voor 60% uit de materie van de aarde zal bestaan, tegen 30% voor de oorspronkelijke theorie. En als onze satelliet zich inderdaad snel zou vormen na de inslag, zou dit tot gevolg hebben dat hij afkoelt, en omdat er minder gesteente “smolt” tijdens zijn vorming, om tot de formatie te leiden die we vandaag kennen.

READ  Starfield: “Zeer goede updates” worden “binnenkort” aangekondigd | X-Box

Bovendien zal deze theorie inzicht geven in enkele van de slecht begrepen kenmerken van de maan, zoals de gekantelde baan of de relatief dunne korst. Het lijdt geen twijfel dat de maanmonsters onder het oppervlak zijn opgehaald en weer zijn teruggebracht Artemis-missies Het zou onderzoekers moeten helpen deze hypothese te bevestigen of te weerleggen.

En zoals altijd kunnen deze ontdekkingen ons een beter begrip van onze planeet geven. Vincent Ike, een onderzoeker aan de Durham University en co-auteur van het artikel, zei: “Hoe meer we leren over de geboorte van de maan, hoe meer we de evolutie van de aarde ontdekken. Hun geschiedenissen zijn met elkaar verweven en kunnen echo’s vinden in de geschiedenissen van andere planeten die zijn veranderd als gevolg van soortgelijke of totaal verschillende botsingen.”