Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Samsung Galaxy A23-test: 5G-compatibele langeafstandsloper

Samsung Galaxy A23-test: 5G-compatibele langeafstandsloper

Het beeld was niet echt het sterkste punt van dit type toestel, maar ook in deze prijsklassen is er serieuze vooruitgang te zien. De Galaxy A23 5G biedt een quad-image sensor bestaande uit een 50 megapixel groothoekmodule waarvan de lens opent op f/1.8, die – nieuw dit jaar – profiteert van optische stabilisatie. Het wordt vergezeld door een 5 MP ultragroothoek (f / 2.2), een 2 MP dieptesensor en ook een 2 MP macro-eenheid (f / 2.4).

Hoofdeenheid: 50 MP, f/1.8

De hoofdeenheid maakt gebruik van technologie pixel binning Dat maakt het mogelijk om de pixels (hier vier in één) te combineren om meer licht op te vangen als ze opraken. We maken dus standaard gebruik van 12,5 MP beeldmateriaal. De Redmi Note 11 Pro 5G, waarmee de Galaxy A23 5G kan worden vergeleken, doet hetzelfde door negen pixels samen te voegen tot één om 12MP-foto’s te leveren.

Redmi Note 11 Pro 5G (26 mm-equivalent, f/1.8, ISO 100, 1/50 sec)
Samsung Galaxy A23 5G (12,5 MP, f/1.8, ISO 32, 1/50 sec)

Overdag kiezen de twee smartphones voor een wat andere behandeling. De Galaxy A23 5G presteert goed en zorgt voor een redelijk vloeiende opname. Redmi Note 11 Pro 5G biedt een hoger detailniveau en betere duidelijkheid, zoals te zien is in gezichten, boekomslagen of speelkaarten. Daarentegen neigt de algemene kleurenschaal sterk naar rood. Dit is vaak het geval op Xiaomi-apparaten.

Hoewel het beeld van de Galaxy A23 5G minder nauwkeurig is, laat het een aantrekkelijker verloop zien. Redmi behoudt onze voorkeur, maar het is mogelijk om overtuigende opnames te maken met een Samsung mobiel.

Redmi Note 11 Pro 5G (12 MP, f/1.8, ISO 4700, 1/15 sec)

In het donker gaat het serieus mis. De Galaxy A23 5G heeft een aanzienlijke vermindering van het detailniveau gezien. De Zuid-Koreaanse smartphone kan de scène niet echt kopiëren en de digitale afvlakking is vrij eenvoudig. Zijn Chinese concurrent verhoogt de ISO en contrasten aanzienlijk om een ​​veel beter resultaat te leveren – ondanks de ruis die optreedt.

50 MP-modus

Het is natuurlijk mogelijk om de 50MP modus te kiezen. We hebben in elke afbeelding een gebied van identieke grootte geïsoleerd om de twee definities te vergelijken.

Nachtmodus 50 MP
Vandaag modus 50 MP

In een lichte omgeving zien we dat de modus het mogelijk maakt om meer detail te herstellen. Maar het is niet overtuigend genoeg om het constant te gebruiken… en het vervuilt tegelijkertijd het geheugen van de telefoon. Het levert nauwelijks winst op tijdens nachtopnamen. We kunnen het dus af en toe gebruiken voor opnamen die vervolgens moeten worden bijgesneden.

Ultragroothoekeenheid: 5 MP f/2.2, 123°

Galaxy A23 5G-concurrenten hebben meer gedefinieerde groothoekmodules. Dit is het geval bij de Redmi Note 11 Pro 5G (8 megapixels).

Redmi Note 11 Pro 5G (8 MP, f/2.2, ISO 60, 1/50 sec)
Samsung Galaxy A23 5G (5 MP, f/2.2, ISO 100, 1/100 sec)

De prestaties van dit toestel zijn verre van gelijk aan die van de hoofdsensor. Zelfs overdag is het detailniveau erg laag en is de algehele kleur erg subtiel. Redmi blinkt in de praktijk nog lang niet uit, maar biedt wel een veel scherpere en nauwkeurigere weergave (zie kleurpatronen). Helaas heeft het opnieuw een zeer verzadigde kleurenschaal, met een sterke drift naar rood.

Redmi Note 11 Pro 5G (f/2.2, ISO 2900, 1/14 sec)
Samsung Galaxy A23 5G (5 MP, f/2.2, ISO 800, 1/6s)

‘S Nachts levert geen enkele smartphone echt een bruikbare opname, maar de digitale afvlakking van de Redmi Note 11 Pro 5G is minder agressief. Hierdoor kun je de elementen van de scène beter onderscheiden, ook als je geen wonderen verwacht.

Front en video unit

Aan de voorkant heeft de smartphone een 8 megapixel sensor waarvan de lens opent bij f/2.2. De portretten zijn van goede kwaliteit, mits goed belicht. Zijn grote broers (A33, A53) doen het echter veel beter. De beelden missen een paar details, maar de colorimetrie is normaal.

De portretmodus werkt goed, maar wordt gemakkelijk misleid als de achtergrond te druk is of als er vluchten zijn. De A23 5G kan in Full HD schieten met 30 frames per seconde, voor een vrij overtuigend resultaat. Beelden zijn nauwkeurig en profiteren van een goed dynamisch bereik.

READ  Insta360 heeft de Go 3 gelanceerd, een kleine actiecamera in zakformaat