Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Washington onderzoekt nieuwe gevallen

Verschillende Amerikaanse functionarissen meldden plotselinge ongemakken of hoofdpijn, vergelijkbaar met die van het Amerikaanse consulaatpersoneel in Cuba tussen 2016 en 2018.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Verkozen ambtenaren van het Congres maakten vrijdag 30 april bekend dat Washington nieuwe gevallen van mysterieuze aanvallen op Amerikaanse functionarissen over de hele wereld onderzoekt.

“Het lijkt erop dat dit soort aanvallen tegen onze medeburgers die voor de overheid werken, toenemen.”In een gezamenlijke verklaring zeiden de voorzitter en plaatsvervangend hoofd van de inlichtingencommissie van de Senaat, impliciet bevestigend wat werd onthuld door CNN (In Engels) Over de terugkeer van wat het “Havana Syndroom” wordt genoemd.

Volgens de Amerikaanse zender onderzoekt de regering met name een incident dat afgelopen november plaatsvond toen een ambtenaar van de National Security Council in het Witte Huis zich plotseling slecht voelde tijdens een wandeling in een park dicht bij het hoofdkwartier van de Amerikaanse regering. In 2019 ondervond een medewerker van het Witte Huis een soortgelijk ongemak tijdens het uitlaten van haar hond in een buitenwijk van Washington.

Volgens CNN, dat de bronnen niet specificeerde, worden deze twee incidenten beschouwd als een mogelijke geluidsaanval van het type dat het personeel van het Amerikaanse consulaat in Cuba trof tussen 2016 en 2018. Van hun families leden ze vervolgens aan verschillende aandoeningen, waaronder evenwichtsproblemen, duizeligheid , coördinatie en oogbewegingen, evenals angst en prikkelbaarheid en waar hij aan lijdt. “Cognitieve mist.”

Deze symptomen brachten Washington ertoe in 2017 het grootste deel van zijn diplomatiek personeel uit Cuba terug te roepen. Volgens een rapport van de American Academy of Sciences, “Gerichte energie van radiogolven” Het is de meest waarschijnlijke oorzaak van deze symptomen.

READ  Premier hekelt "volledige stopzetting van Frankrijk"