Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan 400.000 nieuwe gevallen binnen 24 uur, vaccinatie staat open voor alle volwassenen

Inwoners van Prayagraj, India probeerden te vaccineren op 1 mei 2021. – Rajesh Kumar Singh

Dit is de eerste enge tijd ter wereld: Bindi Op zaterdag werden 401.993 nieuwe besmettingen geïdentificeerd in
Covid-19 Gedurende de afgelopen 24 uur. Alleen al in april ontdekte het land met 1,3 miljard mensen ongeveer 7 miljoen nieuwe besmettingen. Ongeveer 3.523 sterfgevallen werden de afgelopen dag op zaterdag geregistreerd, waarmee het totale aantal op 2.11853 sterfgevallen komt. Maar experts geloven dat de echte cijfers veel hoger zijn.

In het licht van deze epidemie lanceerden de autoriteiten een campagne voor vaccinatie Voor alle 600 miljoen volwassenen in het land, ondanks een tekort aan vaccins. Verschillende staten, waaronder Maharashtra en
New Delhi – Een van de zwaarst getroffen – ze hebben al gewaarschuwd dat de vaccins opraken en dat de uitrol van de campagne wordt bedreigd door administratieve geschillen, verwarring over prijzen en technische problemen op het digitale vaccinatieplatform van de overheid. De hoofdstad, New Delhi, gaf ook aan dat haar gevangenisstraf, die naar verwachting aanstaande maandag zou eindigen, met een week zou worden verlengd.

‘Mensen blijven vechten’

Tot op heden zijn er ongeveer 150 miljoen vaccins gegeven, ofwel 11,5% van de bevolking, en hebben 25 miljoen mensen slechts twee injecties gekregen. “De rijen hier zijn echt enorm, en de mensen blijven vechten”, zei Jayanti Vasant in een overvol vaccinatiecentrum in Mumbai.

In Delhi hebben ongeveer 100 mensen zich verdrongen buiten een van de weinige ziekenhuizen die vaccins aanbieden voor mensen onder de 45 jaar. “Veel mensen worden ziek (…). We willen hier gewoon zo snel mogelijk zijn,” Adiya Mehta, 25, vertelde AFP. Misschien “.

Internationale wederzijdse hulp

Internationale medische hulp, aangekondigd door meer dan 40 landen, begon deze week in India aan te komen, omdat ziekenhuizen kampen met een ernstig tekort aan bedden, Zuurstof En medicijnen. Zaterdag zou een vliegtuig met apparatuur worden geladen op de Franse luchthaven Roissy, en op vrijdag landde een Amerikaans militair apparaat met meer dan 400 zuurstofcilinders en een miljoen coronavirus-tests in New Delhi.

De verwachting is dat de komende dagen meer voorraden uit veel landen zullen binnenkomen.

READ  Italië: hij steunt zijn vrouw niet langer, staat onder huisarrest en vraagt ​​naar de gevangenis