Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duizenden demonstranten tegen gezondheidsbeperkingen

Duizenden demonstranten tegen gezondheidsbeperkingen

Duizenden demonstranten marcheerden op zaterdag 1hij is May, over het Olympisch Stadion in Montreal, waar een van de belangrijkste vaccinatiecentra in Quebec is gevestigd, om de sanitaire maatregelen aan de kaak te stellen die zijn opgelegd om de derde golf van de epidemie in Canada het hoofd te bieden.

«Niet voor het masker»,«Geen avondklok»,«Geen gezondheidspaspoortAFP-journalisten maakten tijdens de processie onmiddellijk een aantal politie-spandoeken bekend.

De demonstranten zijn meestal ontmaskerd en maken zich niet al te veel zorgen over deportatieprocedures, rechterNiet gerechtvaardigd»Gezondheidsbeperkingen opgelegd door de regering van Quebec. Zij veroordelen in het bijzonder het verplicht dragen van het masker bij een openluchtbijeenkomst of het opleggen van een regionale avondklok sinds begin januari.

Deze avondklok, een ongekende maatregel in Canada op provinciaal niveau sinds de Spaanse grieppandemie een eeuw geleden, werd onlangs versoepeld door de centrale regering van François Legault. Quebec, de op een na zwaarst getroffen provincie van Canada door de epidemie, legt in verschillende regio’s insluiting op. Sommige demonstranten werden aan het begin van de mars gearresteerd, volgens een AFP-journalist, en daarna marcheerde de processie in een feestelijke sfeer op het ritme van trommels.

De dag ervoor veroordeelde en veroordeelde premier Justin Trudeau deze demonstratie.SorryHet werkt averechts. De regering van Quebec legde uit dat dit had geleid tot uitstel van benoemingen in het vaccinatiecentrum in het Olympisch Stadion. “Helaas helpen de mensen die samenkomen om te protesteren deze volksgezondheidsmaatregelen uit te breiden.Justin Trudeau waarschuwde tijdens een persconferentie. Canada registreerde zaterdag meer dan 1,2 miljoen gevallen van coronavirus en 24.200 doden, waarvan meer dan de helft in Ontario en Quebec.

READ  Hassan Sheikh Mahmoud werd in de derde ronde tot president gekozen