Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Noord-Korea weigert een dialoog met Washington te voeren

Op zondag 2 mei heeft Noord-Korea de recente toenadering tot de Verenigde Staten afgebroken door het idee om besprekingen tussen de twee landen te houden resoluut af te wijzen.

De situatie komt nadat de Amerikaanse regering zei dat president Joe Biden een aanpak steunde Openheid voor diplomatie Met Noord-Korea over nucleaire ontwapening. De diplomatie van de Verenigde Staten was een ‘Bogus-teken’ Gebonden aan ‘Bedek hun vijandelijkheden’Het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring van het officiële Noord-Koreaanse persbureau.

Lees ook “Amerika gaat weer vooruit”: Voor het Congres toont Joe Biden zijn wil om te hervormen

De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde ook dat hij een misdaad had begaan “Fatale fout” Zijn positie “Verouderd” Naar het land. In een aparte verklaring, uitgegeven door het Koreaanse Central News Agency, beschuldigde het ministerie de Amerikaanse president van het beledigen van Kim Jong Un en voegde eraan toe: We hebben de Verenigde Staten voldoende gewaarschuwd om te begrijpen dat ze onrecht zullen worden aangedaan als ze ons uitdagen. “

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Kim Jong-un test Joe Biden met twee Noord-Koreaanse raketten

Halverwege tussen de bereidheid van Trump en het geduld van Obama

Joe Biden vertelde het Congres woensdag dat het zou worden gebruikt Diplomatie is zowel afschrikwekkend als streng Om de nucleaire ambities van Pyongyang in te dammen. Amerikaans beleid zul je zien “Een praktische, berekende en open benadering van diplomatie” Vrijdag vertelde de woordvoerster van het Witte Huis, Jane Psaki, aan verslaggevers dat hij bij Noord-Korea is. “Ons doel blijft de volledige denuclearisering van het Koreaanse schiereiland.”, Herinnerde ik me.

READ  Nieuwe natuurbrand uit de hand gelopen in Noord-Californië
Lees ook Raket wordt gelanceerd: Pyongyang beschrijft de woorden van Joe Biden als “inmenging” en “provocatie”.

Smeken om een ​​nadering “realistisch” Via diplomatieke kanalen, in nauw overleg met Zuid-Korea en Japan, ontwijkt het potentiële initiatieven die in overweging worden genomen, terwijl het afstand neemt van eerdere regeringen. “Ons beleid zal zich niet richten op het zoeken naar veel.”Ze benadrukte duidelijk het verschil met de aanpak van Donald Trump. Maar het zal ook niet afhangen van strategisch geduld.Ze voegde eraan toe, verwijzend naar een uitdrukking die werd gebruikt tijdens het presidentschap van Barack Obama.

Op 21 april belde de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in Biden om de onderhandelingen met Pyongyang te hervatten. “Het belangrijkste voor beide regeringen is het verlangen naar een dialoog en om zo snel mogelijk face-to-face te zitten.”Meneer Moon zei: Wie wordt er op 21 mei verwacht in het Witte Huis om de Amerikaanse president te ontmoeten.

De onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea zijn tot stilstand gekomen sinds de mislukking van de tweede top tussen Donald Trump en Kim Jong-un in Hanoi in februari 2019, en Pyongyang heeft zijn raketproeven hervat.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Kim Jong-un test Joe Biden met twee Noord-Koreaanse raketten

De wereld met Agence France-Presse