Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Londen roept op tot “foltering” van de Iraanse en Britse Nazanin Zaghari en Ratcliffe

Londen roept op tot “foltering” van de Iraanse en Britse Nazanin Zaghari en Ratcliffe

De Britse procureur-generaal Dominic Raab zei zondag dat de Iraans-Britse behandeling van Nazanin Zaghari-Ratcliffe in Iran, waar ze onlangs werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, neerkomt op marteling.

“Ik denk dat de manier waarop ze wordt behandeld neerkomt op marteling en dat de Iraniërs een duidelijke en ondubbelzinnige verplichting hebben om haar vrij te laten.”En de Hij vertelde de Britse minister van Buitenlandse Zaken aan de BBC.

Ging door met “Adverteren” Tegen de Islamitische Republiek werd de 42-jarige Nazanin Zaghari-Ratcliffe op 26 april veroordeeld Een jaar gevangenisstraf en een jaarverbod om Iran te verlatenEen maand na het einde van zijn gevangenisstraf van vijf jaar.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In Teheran staat de Brits-Iraanse Nazanin Zaghari-Ratcliffe opnieuw voor de rechtbank

Op de vraag of Londen van mening is dat het wordt vastgehouden ‘De gijzelaar’En het hoofd van de diplomatie antwoordde dat het zo was “Het is moeilijk te verdedigen tegen deze karakterisering.”. “Het is duidelijk het doel van het kat-en-muisspel.” Teheran gebruikt het als een bestand Gevolgen voor het VKNet als andere intersekse personen die zijn gearresteerd of in contact komen met de Iraanse justitie, die Londen oproept tot hun vrijlating ‘Onmiddellijk en onvoorwaardelijk’, hij voegde toe.

Toegewijd aan accommodatie

De projectdirecteur van de Thomson Reuters Foundation, de liefdadigheidsafdeling van het gelijknamige persbureau, de Brits-Iraanse, werd in 2016 gearresteerd in Teheran, waar ze net haar familie had bezocht. Op beschuldiging van samenzwering om het regime van de Islamitische Republiek omver te werpen, wat ze heftig ontkent, werd ze veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.

READ  Covid-19: WHO houdt een van de subvariabelen van de deltavariant nauwlettend in de gaten

Ze werd bij haar ouders in Teheran onder huisarrest geplaatst nadat ze in maart 2020 uit de gevangenis was gelaten vanwege de Covid-19-pandemie. Je draagt ​​sinds 7 maart 2021 geen elektronische armband meer.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Bi-nationale of buitenlandse, Iraanse “pionnen” om met het Westen te onderhandelen

Haar man Richard Ratcliffe dacht ooit dat zijn vrouw dat wel was‘De gijzelaar’ Een politiek spel over oude schulden die door het Verenigd Koninkrijk zijn aangegaan toen de sjah van Iran het voor 400 miljoen pond (467 miljoen euro) aan tanks kocht. Toen weigerde Londen ze over te dragen toen de koning in 1979 werd omvergeworpen, en hield het geld.

De Iraans-Britse kwestie voedt de spanningen tussen de twee landen, die elk verband tussen deze kwestie en hun geschil over deze schulden ontkenden. Dominic Raab zei dat als Londen vastbesloten is om deze kwestie op te lossen, de moeilijkheid op dit moment volgens hem meer voortkomt uit de huidige context tussen de aanstaande Iraanse presidentsverkiezingen en de onderhandelingen over de poging om de Iraanse nucleaire verkiezingen nieuw leven in te blazen. deal. .

De wereld met Agence France-Presse