Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereldwijde pandemie-update

Geplaatst op zondag 02 mei 2021 om 21:08 uur

Nieuwe maatregelen, nieuwe rapporten en hoogtepunten: een update over de laatste ontwikkelingen in de Covid-19-pandemie over de hele wereld.

– Franse medische hulp arriveert in India –

Internationale hulp blijft arriveren in India, dat worstelt met een gewelddadige tweede golf van het Covid-19-virus: 28 ton door Frankrijk beloofde medische apparatuur arriveerde zondag in New Delhi aan boord van een speciaal gecharterd vrachtvliegtuig, aldus Agence France-Presse . De assistentie omvat acht zuurstofgeneratoren met een grote capaciteit, 28 ventilatoren en 200 elektrische injectiepompen.

Het Verenigd Koninkrijk van zijn kant zal duizend extra ademhalingsmaskers sturen naar dit uitgestrekte land met 1,3 miljard mensen, dat in de afgelopen 24 uur bijna 400.000 nieuwe infecties heeft geregistreerd en elke dag 3.689 sterfgevallen heeft geregistreerd.

– Frankrijk: demontage begint maandag –

Opheffing van reisbeperkingen en gedeeltelijke terugkeer van middelbare en middelbare scholieren naar de klas: beperkingen die verband houden met de Covid-19-epidemie zullen maandag in Frankrijk beginnen te vervagen, tegen de achtergrond van een langzame afname van het aantal ziekenhuisopnames.

Aan de vooravond van deze eerste fase van ontwrichting, kwam het aantal Covid-19-patiënten op intensive care-afdelingen zondag uit op minder dan 5.600, na enkele dagen van langzame achteruitgang, volgens Franse volksgezondheidscijfers.

– Toegangsbeperkingen in Nigeria –

Gezondheidsautoriteiten maakten bekend dat Nigeria de toegang tot zijn grondgebied zal beperken voor alle buitenlandse reizigers die de afgelopen twee weken in Brazilië, India en Turkije hebben verbleven, om de verspreiding van het Coronavirus te beperken.

READ  Vladimir Poetin en de "Russische wetenschapper": wat is de nieuwe buitenlandse beleidsdoctrine van Moskou?

Nigeriaanse burgers en permanente inwoners die de afgelopen 14 dagen een van deze drie landen hebben bezocht, moeten bij aankomst in een door de overheid goedgekeurde faciliteit een verplichte quarantaine van een week ondergaan.

– Overdracht Pfizer aan Zuid-Afrika –

Zuid-Afrika, waar de vaccinatiecampagne Covid-19 is uitgesteld, ontvangt zondagavond de eerste batch van in totaal 4,5 miljoen doses vaccins van het Amerikaanse Pfizer-laboratorium.

– Ondervragingen in Brussel –

De Belgische politie heeft zaterdag 132 mensen gearresteerd tijdens de verspreiding van een ceremoniële bijeenkomst tegen sanitaire beperkingen in een park in Brussel, die de autoriteiten hebben verboden, volgens een officieel rapport dat op zondag is gepubliceerd.

De mars, die tussen de 1.000 en 2.000 mensen bijeenkwam, werd georganiseerd via sociale netwerken om de beperkingen te vieren en ertegen te protesteren.

– Het Verenigd Koninkrijk: de impact ervan op internationale hulp –

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab rechtvaardigde zondag de vermindering van de internationale hulp van het Verenigd Koninkrijk de economische impact van de Coronavirus-crisis.

De regering van Boris Johnson besloot de ontwikkelingshulp terug te brengen van 0,7% naar 0,5% van de nationale rijkdom in 2021. Het steeg van ongeveer 15 miljard pond voor de crisis tot 10 miljard pond.

– 3,19 miljoen doden –

De epidemie heeft sinds eind december 2019 wereldwijd meer dan 3,19 miljoen mensen gedood, onder meer dan 152 miljoen bevestigde infecties, volgens een rapport dat zondag door AFP is vrijgegeven.

De Verenigde Staten zijn het land met het grootste aantal doden (576.722), vóór Brazilië (406.437), Mexico (217.168), India (215.542) en het Verenigd Koninkrijk (127.524).

READ  Haïti: Bendes ontvoeren YouTube-ster die hun leider Jimmy “Barbecue” Scherizer probeerde te interviewen

Deze cijfers zijn op mondiaal niveau niet onbelangrijk. Het is gebaseerd op dagelijkse rapporten van nationale gezondheidsautoriteiten, zonder statistische herbeoordelingen op te nemen.

– 1.154 miljard doses genomen –

Volgens een AFP-telling van officiële bronnen op zondag om 17.30 uur GMT zijn ten minste 1.154 miljard doses anti-Covid-vaccins gegeven in ten minste 209 landen of gebieden. Gemiddeld worden er elke dag ongeveer twintig miljoen doses gegeven.