Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Washington beschuldigt Noord-Korea van het testen van een nieuw intercontinentaal ballistisch raketsysteem

launch voerde uit Noord Korea Een hoge functionaris van het Witte Huis zei donderdag dat 26 februari en 4 maart bedoeld waren om “elementen van een nieuw systeem” voor ICBM’s te testen, sprekend van een “gevaarlijke escalatie”.

“Deze lanceringen zijn zeker bedoeld om elementen van dit nieuwe systeem te testen voordat Noord-Korea een lancering over het volledige bereik maakt, wat ze misschien proberen af ​​te schilderen als een ruimtelancering”, voegde hij eraan toe. En Pyongyang had na deze opnames eind februari en begin maart al bevestigd dat dit tests waren voor het ontwikkelen van satellieten.

‘One Voice’ tegen Noord-Korea

Als reactie op deze nieuwe tests heeft de Verenigde staat Vrijdag zal hij maatregelen aankondigen “om te voorkomen dat Noord-Korea toegang krijgt tot buitenlandse producten en technologieën waarmee het zijn verboden wapenprogramma’s kan ontwikkelen”, en deze bron, die om anonimiteit verzocht, zei dat “de komende tijd andere maatregelen zullen worden gevolgd.” dagen.”

“De Verenigde Staten hebben besloten deze informatie vrij te geven en te delen met onze bondgenoten en partners omdat we prioriteit geven aan het verminderen van strategische risico’s en omdat we er vast van overtuigd zijn dat de internationale gemeenschap met één stem moet spreken om zich te verzetten tegen de toekomstige ontwikkeling van dergelijke wapens vanuit Noord-Korea.” “We blijven streven naar diplomatieke dialoog en zijn klaar voor een onvoorwaardelijke ontmoeting” met de Noord-Koreanen, voegde hij eraan toe.

“Leer enkele manieren” door Kim Jong Un

Aan het begin van de week slaagden Washington en zijn partners er niet in de VN-Veiligheidsraad ertoe te brengen een tekst aan te nemen tegen Noord-Korea, dat vastliep door oppositie uit Rusland en China.

READ  Het absolute temperatuurrecord in Spanje is 47,4 graden in Córdoba

Ondanks strenge internationale sancties voor zijn nucleaire en intercontinentale ballistische rakettests, heeft Pyongyang tot nu toe alle aanbiedingen voor een dialoog afgewezen sinds de gesprekken in 2019 zijn afgebroken tussen leider Kim Jong Un en de Amerikaanse president Donald Trump.

Noord-Korea heeft de modernisering van zijn leger opgevoerd en waarschuwde in januari dat het een optioneel moratorium op tests met langeafstandsraketten en kernwapens zou kunnen opheffen.

De aankondiging van de VS komt ook na de presidentiële overwinning van Yoon Seok-yeol in Zuid-Korea, die zijn retoriek tegen Noord-Korea wil aanscherpen. De nieuwe president van Zuid-Korea, Joe Biden Hij belde donderdag om hem te feliciteren en beloofde “wat manieren te leren” van Kim Jong Un.