Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Nice Zelensky” tegen “Big Bad Putin”, of een strijd om foto’s die hij in een paar dagen won

“Uw president is daar. We zijn er allemaal: soldaten en burgers ook. We zijn er allemaal. We zijn er om ons land, Oekraïne, te verdedigen.” In de nasleep van de Russische aanval spreekt Volodymyr Zelensky de Oekraïners toe in een korte film die in de straten van Kiev is opgenomen. Al snel ging de video viraal: bijna 15 miljoen mensen keken ernaar.

Voor deze foto die aan hem is opgedragen door “Complément d’Enquête” op donderdag 10 maart, analyseerde de influencer-marketingspecialist de exponentiële ontwikkeling van het Instagram-account van de Oekraïense president. Met 15 miljoen volgers en een influencer rating van 5 op 5, “We hebben het over een persoon die echt heel populair is op sociale netwerken”. De ‘Zelden gezien voor een politicus’, Jeremy Boasino bevestigt. Over drie weken, raak ‘Meer dan vier keer zoveel publiek van Emmanuel Macron’.

“Voor de internationale publieke opinie staan ​​we echt in contrast met ‘big bad Poetin’ en ‘nice Zelensky’. Als hij morgen wordt gedood bij bombardementen of door de Russen, zal dat een verschrikkelijk effect hebben, en dat geeft hem een ​​absoluut formidabele vorm van verdediging.”

Jeremy Boasino, Influencer Marketing Specialist

naar “verder onderzoek”

“Wat is er heerlijk aan zijn communicatie”, De specialist analyseert, en hij is ‘Dat hij de video’s zelf maakt’ Op een persconferentie, in tegenstelling tot de meeste politici. Dan “Het geeft hem een ​​supersterke authenticiteit en een heel menselijke kant”.

En het benadrukken van de fysieke nabijheid van de Oekraïense president met zijn ministers, zoals met journalisten tijdens een persconferentie in een kelder. dit ook, “Het contrast met Poetin aan het einde van zijn grote tafel is eenzaam”, Opmerkelijk. manier om het te laten zien “Hij runt niet alleen dingen, hij is daarbuiten, filmt zichzelf, maar hij is niet de enige.”.

Fragment uit “Zelensky, de clown die een krijgsheer wordt”, een document gepubliceerd in het “Complément d’Enquête” op 10 maart 2022.

> Replay van France Télévisions nieuwsmagazines is beschikbaar op de franceinfo website en mobiele applicatie (iOS & robot), sectie “Journals”.

READ  Covid-19: Frankrijk legt testen van minder dan 24 uur op aan niet-gevaccineerde mensen uit verschillende Europese landen