Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het aantal zaken staat op het hoogste niveau in twee jaar

402. Dit is een nieuw nummer Covid-19-gevallen eerder genoemd China Deze donderdag, bijna het dubbele van de dag ervoor. Deze vervuilingen blijven onevenredig met de balansen in de rest van de wereld, maar hebben betrekking op China op het hoogste niveau sinds maart 2020.

De meeste nieuwe gevallen werden donderdag geregistreerd in de provincie Jilin (noordoost) grenzend aan Noord-Korea, evenals in de kustplaats Qingdao (oost) met uitzicht op de Gele Zee. Ondanks de heropflakkering van de epidemie, lijken de lokale autoriteiten een meer gematigde gezondheidsaanpak te hanteren. Dus de gelijknamige hoofdstad van Jilin deed dat niet gevangennemingsbesluit Maar het instrueerde zijn inwoners eenvoudig om niet-essentiële reizen te vermijden. In Qingdao worden momenteel inwoners van gebieden waar Omicron-gevallen zijn ontdekt, onderzocht.

Nul covid-beleid

China, waar het coronavirus eind 2019 voor het eerst werd ontdekt, voert een zero-covid-beleid, dat heeft geholpen de epidemie snel te stoppen, maar dat brengt hoge sociale en economische kosten met zich mee. Zodra het geval zich voordoet, leggen de autoriteiten over het algemeen op: Strikte inperkingsmaatregelen op grote schaal Uitgebreide en frequente onderzoeken van de bevolking.

Deze benadering roept echter vragen op over de haalbaarheid van een dergelijke strategie. In zijn jaarlijkse toespraak tot het parlement zei de Chinese premier Li Keqiang zaterdag dat China zijn maatregelen tegen de epidemie “voortdurend moet verbeteren”.

In oktober 2020 testte de stad al haar 10 miljoen inwoners, nadat er enkele gevallen waren opgekomen. Onlangs hebben de autoriteiten een strikte decembermaand opgelegd boete op 13 miljoen van Xi’an (noorden). Deze lockdown van een maand was de langste en meest uitgebreide die in China werd opgelegd sinds de quarantaine in Wuhan (midden), het eerste epicentrum van de epidemie, van januari tot april 2020.

READ  Bifutaka: Bandietenaanvallen hebben bijna 50 mensen gedood