Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Warschau verbiedt nieuwe EU-sancties die als ‘extreem zwak’ worden beschouwd

Warschau verbiedt nieuwe EU-sancties die als ‘extreem zwak’ worden beschouwd

Accord belooft zwaar te worden gedurende de dag. Diplomatieke bronnen in Brussel zeiden dat Polen vrijdag een nieuwe reeks Europese sancties blokkeert die gericht zijn op het schaden van de Russische economie vanwege de invasie van Oekraïne, die slechts een jaar geleden begon.

ontzetting “erg groot” Sancties, waaronder nieuwe beperkingen op export naar Rusland voor € 11 miljard, bevriezing van tegoeden van drie banken en verschillende entiteiten, waaronder Iraanse bedrijven die beschuldigd worden van het leveren van drones aan Moskou, zijn volgens deze bronnen door Warschau geblokkeerd.

Italië wil tijd om zijn aanbod te diversifiëren

Met name Polen acht de voorgestelde beperkingen op de invoer van synthetisch rubber uit Rusland dat voor banden wordt gebruikt, volgens de delegaties van vier lidstaten onvoldoende.

“Wat betreft de tiende groep sancties, we zijn niet tevreden omdat die te zwak, te zwak is.”Dat zei de Poolse premier tegen verslaggevers Extra mensen zijn inbegrepen. We hebben lang voorgesteld om extra Russische producten op te nemen.

Italië van zijn kant roept op tot een lange overgangsperiode om de levering van synthetisch rubber aan de bandenindustrie te kunnen diversifiëren, wat Warschau weigert te doen, legde hij uit.

Het tiende EU-sanctiepakket is klaar en “Vrijdag moet er een deal worden bereikt.”De datum was de eerste verjaardag van de Russische invasie van Oekraïne, benadrukten geïnterviewde Europese diplomaten en functionarissen. Volgens haar blokkeert Polen “Europa opvolging”. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben al aangekondigd hun sancties aan te scherpen en de nieuwe maatregelen die de Europese Unie heeft voorbereid, zijn twee weken geleden bekendgemaakt.

READ  Een vrouw en haar twee kinderen zijn vrijgelaten na 17 jaar gevangenschap

Polen had de eerdere acties in eerste instantie al geblokkeerd

Een diplomaat zei dat de oplossing daarom aan de Poolse premier Mateusz Morawiecki en de Italiaanse premier Giorgia Meloni ligt, beiden lid van dezelfde politieke familie in Europa. Hun partijen zitten in de fractie Europese Conservatieven en Hervormers in het Europees Parlement.

Polen had de goedkeuring van het negende pakket EU-sancties in december 2022 al uitgesteld en wachtte op de top van de G27-leiders in Brussel om zijn bedenkingen op te heffen.

(met AFP)