Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Californië ligt onder het ijs door een ongebruikelijke sneeuwstorm

Sneeuwval kan “ernstige en levensbedreigende” gevolgen hebben op de wegen in Zuid-Californië, dat een van de ergste winterstormen in decennia doormaakt.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Een zeldzame sneeuwstorm heeft Los Angeles geteisterd. Alison Diner/AFP

Vrijdag sneeuwde het flink in het zuiden Californië, de gevolgen van een zeldzame sneeuwstorm rond Los Angeles en zware regenval die andere gebieden met overstromingen bedreigt. Beroemd om zijn zonneschijn en palmbomen, ervaart het gebied de ergste winterstormen in decennia. Sommige belangrijke snelwegen zijn afgesloten vanwege natte sneeuw en sneeuw, zoals delen van de snelweg die Mexico, de Verenigde Staten en Canada met elkaar verbindt, zonder onmiddellijke kans op heropening. Sneeuwval kan gevolgen hebben ‘Ernstig en mogelijk dodelijk’ Op de wegen in Zuid-Californië heeft de US Weather Service (NWS) gewaarschuwd.

reeks stormen

In de bergen, waar de wind sterk kan waaien, zouden sneeuwvlokken overvloedig moeten zijn. Volgens de gespecialiseerde website Poweroutage zijn elektriciteitskabels al overbelast door sneeuw en wind, waardoor 118.000 huizen in Californië zonder stroom komen te zitten. de valleien op “die niet gewend zijn om sneeuw te ontvangen” Ze kunnen zich volgens de NWS bedekken met een witte jas. Om de ongebruikelijke aard van deze sneeuwstorm te illustreren, stonden lokale weerpresentatoren, die over het algemeen elke dag zonneschijn aankondigen, vrijdag voor de camera met kniediepe sneeuw. Op sociale netwerken ging iedereen naar buiten met hun foto’s van een park bedekt met sneeuw… een beeld dat zo zeldzaam was dat de weerdienst een tutorial splitste.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

“Ik vraag me af welke ijskoude regen er in jouw omgeving uit de lucht valt (als je in de bergen bent)?”, tweette hij naar Los Angeles NWS, waarbij hij zijn post combineerde met een afbeelding om sneeuwpellets van hagel te onderscheiden. Het bureau legde uit dat de eerste, zacht en vochtig, gemaakt is van chips, terwijl de tweede, steviger, gemaakt is van ijs. Hoewel niet iedereen zich onder de sneeuw zal bevinden, kunnen Californiërs die op lagere hoogten wonen, te maken krijgen met neerslag, wat een risico op overstromingen en modderstromen met zich meebrengt. Er is een overstromingswachtsysteem ingesteld voor delen van Los Angeles County, nabij Ventura, en Santa Barbara County aan de Pacifische kust.

Lees ook – Een Amerikaanse sneeuwstorm verandert huizen in ijssculpturen

De staat is al getroffen door een reeks dodelijke stormen van eind december tot half januari. Dit winterse weer is niet uniek voor Californië: het is nog steeds in het Amerikaanse westen, maar verder naar het noorden waren wegen in Wyoming afgesloten en Oregon zag een record sneeuwval. Portland beleefde daarmee de op een na meest sneeuwzekere dag in zijn geschiedenis, met meer dan 27 centimeter neerslag, volgens de lokale weerdienst. Wat steken we chaos in de lucht. Meer dan 340 binnenlandse vluchten, van of naar de Verenigde Staten, werden vrijdagmiddag geannuleerd en meer dan 4000 liepen vertraging op.Hoewel het moeilijk is om een ​​direct verband te leggen tussen deze storm en klimaatverandering, leggen wetenschappers regelmatig uit dat opwarming de frequentie en intensiteit van extreme weersomstandigheden.

READ  COVID-19: Versterking van de controles aan de grenzen van Marokko om een ​​hervatting van de epidemie in Europa te voorkomen