Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Orkaan Freddy doodde zeven in Madagaskar en werd een storm in Mozambique

Orkaan Freddy doodde zeven in Madagaskar en werd een storm in Mozambique

De tropische cycloon Freddy, die al enkele dagen over de Indische Oceaan raast en zeven mensen het leven kostte toen hij door Madagaskar trok, is aanzienlijk verzwakt en zal naar verwachting op vrijdag 24 februari aan land komen in Mozambique als een gematigde tropische storm. De regering van Madagaskar zei donderdag in een persbericht dat de begeleidende winden waaien met een gemiddelde snelheid van 65 km/u met windvlagen tot 90 km/u, wat de laatste menselijke tol voor zijn passage op het eiland aangeeft. De tornado zelf beweegt met een snelheid van 19 km/u.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Madagaskar getroffen door orkaan Freddy “een monster met atypische kenmerken”

In Madagaskar veroorzaakte het grote schade. Van de zeven doden verdronken er vier, terwijl drie anderen werden gedood “nadat een huis instort”Dat meldt het bureau voor rampenbestrijding. Er ontbreekt niemand. Volgens de laatste schatting zijn meer dan 78.000 MalagassiĆ«rs getroffen door de overstromingen, van wie velen hun huizen hebben moeten verlaten.

Orkaan Freddy kwam dinsdagavond aan land met windsnelheden van rond de 130 km/u en hevige regenval. Elk jaar trekken ongeveer tien stormen of cyclonen over de zuidwestelijke Indische Oceaan tijdens het cycloonseizoen, dat loopt van november tot april.

De wereld met Agence France-Presse

Het contributiegebied is gereserveerd voor abonnees.

Abonneer u om toegang te krijgen tot deze discussieruimte en bij te dragen aan de discussie.

Deelnemen

bijdragen

READ  met betrekking tot. Airbus A350 in brand op luchthaven Tokio: minstens vijf doden bij gruwelijke botsing, Franse onderzoekers ter plaatse