Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Europese Commissie verbiedt TikTok op telefoons van werknemers

De Europese Commissie verbiedt TikTok op telefoons van werknemers

De Europese Commissie heeft al haar medewerkers verboden de TikTok-app op hun telefoons te installeren, zo maakte een woordvoerder van de instelling donderdag 23 februari bekend. wereldbevestig de informatie vanEuroactief Gebaseerd op Politiek.

volgens Euroactief, die kon verwijzen naar de e-mail waarin de actie werd aangekondigd, werd op donderdag 23 februari het verzoek ingediend om het Chinese sociale netwerk van alle apparaten te verwijderen, waarbij de werknemers werden opgeroepen zo snel mogelijk en vóór 15 maart te reageren. Na deze datum wordt degenen die de ByteDance-app niet hebben verwijderd, de toegang tot bepaalde tools, zoals hun professionele e-mail, ontzegd.

Het verbod op het gebruik van TikTok geldt niet alleen voor de werktelefoons van werknemers, maar ook voor hun persoonlijke smartphones als deze een applicatie bevatten die ze op het werk gebruiken. specifiek Politiek.

“We zijn teleurgesteld over deze beslissing, die naar onze mening verkeerd is en gebaseerd is op misvattingen.”De reactie kwam op de hielen van een TikTok-woordvoerder in een persbericht.

Dit besluit van de commissie komt omdat het Chinese sociale netwerk wordt blootgesteld aan meerdere zorgen over de veiligheid van de gegevens van zijn gebruikers en mogelijke uitbuiting door de Chinese autoriteiten. In november erkende TikTok publiekelijk dat de gegevens van zijn Europese gebruikers konden worden geraadpleegd, Volgens servicebehoeftendoor medewerkers in verschillende landen, waaronder China.

Andere instellingen hebben de afgelopen maanden soortgelijke maatregelen genomen. In de VS hebben het Congres en meer dan de helft van de staten al dergelijke verboden ingevoerd, en een wetsvoorstel dat in december door de Senaat is aangenomen, heeft tot doel het gebruik ervan op alle apparaten die eigendom zijn van de federale staat te verbieden. Er moet nog over gestemd worden door de Tweede Kamer.

READ  De nieuwe premier waarschuwt dat het halen van de groeidoelstelling niet eenvoudig zal zijn voor China
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees TikTok is beschuldigd van het bespioneren van Amerika en het corrumperen van de jeugd

de wereld