Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wanneer sporten een verslaving wordt

Wanneer sporten een verslaving wordt

psychologie – Hij wordt verondersteld alleen deugden te hebben. Maar je kunt ook verslaafd raken aan lichaamsbeweging, met het risico op blessures en het isoleren van je naasten.

Dit is een van de onverwachte effecten van de Covid-19-pandemie: dankzij de opsluiting zijn werkloze tieners begonnen aan een intense sportdiscipline, geïnspireerd door influencers op sociale media. Ze hebben een eigen opleidingsnetwerk opgezet. en voor sommigen “Sporten is verslavend gedrag geworden”Julie Farbus, MD, een psychiater in de afdeling sportgezondheid en -preventie van het Purdue University Hospital. Omdat het misschien verfraaid is met alle deugden, kan sporten in hoge doses onder slecht toezicht inderdaad bevredigend zijn.

Verslaving aan lichamelijke inspanning is uniek omdat sport, in tegenstelling tot tabak of alcohol, door artsen zeer gewaardeerd wordt. Zolang het zonder overdaad wordt uitgeoefend, bevordert het de lichamelijke en geestelijke gezondheid. “Oefening is zelfs een remedie op zich voor depressie en angst, omdat het inspeelt op emotionele regulatie en vertrouwen opbouwt door zelftranscendentie en verbetering …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 81% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Inloggen

READ  De ongelooflijke strijd om sterrenstelsels gefotografeerd door Hubble