Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ongeveer een miljoen keer snellere computers?

Leuk vinden Nieuwe Atlas legt het uitLogische poorten zijn de basisbouwstenen van moderne elektronica. Degenen die, door een reeks regels toe te passen op de input die ze ontvangen, Logische functies inschakelen aan de basis van al het andere; De hoge concentratie in microprocessors, bijvoorbeeld, geeft het zijn enorme snelheid en rekenkracht.

Toegegeven, de huidige logische poorten zijn vrij snel: ze hebben maar een paar nanoseconden nodig om een ​​taak uit te voeren, voordat ze naar de volgende gaan. Maar wat als het een miljoen keer sneller zou kunnen?

Het ding klinkt als sciencefiction, en het is nog steeds een kwestie van laboratoriumcreativiteit, geen commerciële toepassing. Maar het is mogelijk, zoals geleerden van Universiteit van Rochesterin de Verenigde Staten van Amerika.

Om dit te doen, zoals beschreven: In een artikel gepubliceerd in het tijdschrift Naturecreëerden ze knooppunten bestaande uit kabel van grafeen Verbonden met twee gouden elektroden. Het grafeen werd vervolgens blootgesteld aan twee gelijktijdige gepulseerde lasers, die zijn elektronen “opgewekt” en ze naar een van de elektroden duwden, waardoor een elektrische stroom ontstond.

lichtsnelheid

De afstemming van de laserpulsen maakte het mogelijk om twee soorten Vrachtvervoerders verschillend, waardoor hun supersnelle logische poortsynthese het eerste functionele proof-of-concept is van wat je de theorie noemt “lichtgolf elektronica”en lichtgolfelektronica.

kalender? Gereduceerd tot een paar nanoseconden van een logische poort zoals momenteel ontworpen Op de femtoseconde schaalof een miljoenste van een miljardste van een seconde.

In theorie zou een computer, door zich processors voor te stellen die uit veel van deze revolutionaire circuits zijn samengesteld, zijn basisberekeningen een miljoen keer sneller kunnen uitvoeren dan de snelste machines van vandaag.

READ  Monkeypox: 51 bevestigde gevallen van monkeypox in Frankrijk, waaronder zes in Occitanie

“Het zal waarschijnlijk nog lang duren voordat deze technologie kan worden gebruikt in een computerprocessor, maar we weten nu dat optische golfelektronica haalbaar is.”zei Tobias Polacki, de teamleider die verantwoordelijk is voor de ontdekking.