Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tiger Mosquito: Occitanië staat op scherp, maar moeten we ons echt zorgen maken over de risico’s van tropische ziekten?

Tiger Mosquito: Occitanië staat op scherp, maar moeten we ons echt zorgen maken over de risico’s van tropische ziekten?

Door een plaag van de tijgermug worden de provincies Occitanie rood, net als veel andere departementen van de Franse hoofdstad. Maar wat betekent deze waarschuwing eigenlijk, en wat zeggen de cijfers van voorgaande jaren over het aantal gevallen van dengue, chikungunya en zika?

Het is je vast opgevallen dat de tijgermug is teruggekeerd naar Ossetië. Het kleine monster met enorme overlastbevoegdheden vestigde zich aan de kust en daarbuiten. Geleidelijk gekoloniseerd heel Frankrijk. Als gevolg hiervan worden nu 67 afdelingen door de gezondheidsdiensten op scherp gezet.

In het licht van de verspreiding van de tijgermug, wordt Occitanie in het rood weergegeven, net als 66 andere provincies van de Franse hoofdstad.
Vigilancemoustiques.fr

Kaart ter plaatse verkrijgbaar waakzaamheid-muggen.com Het lijkt erop dat de zuidelijke provincies erbij betrokken zijn. Alle delen van de regio Occitanie zijn rood gekleurd, maar het gebied van de tijgermug ligt veel noordelijker. Het insect is nu goed ingeburgerd onder een lijn die loopt van Loire-Atlantique tot Haute-Saône, maar ook Ile-de-France omvat.

Vigilancemoustiques.com Wat is het?

Opgericht in 2013, muggenwake Het presenteert zichzelf als een “mediasite die onafhankelijk is van overheidsinstanties”. Sinds het begin is het nauw geassocieerd met een merk muggenspray, en de analyses ervan worden soms in twijfel getrokken door openbare spelers in de muggenbestrijding. Van zijn kant beweert de site dat het “strikt veeleisende ethische regels” respecteert.

Wat betekent deze rode waarschuwing?

Dus moeten we ons echt zorgen maken over dit rode alarm en wat betekent het precies? Wat de gezondheidsautoriteiten, met name de regionale gezondheidsinstanties (ARS), zorgen baart, is dat deze tijgermug – die afkomstig is uit Zuidoost-Azië en pas in 2004 in Frankrijk arriveerde – ziekten kan overbrengen, waaronder dengue, chikungunya of Zika.

# communicatie \ ud83d \ uddde | Chikungunya, dengue, Zika\ud83d\udc49 tijgermug onder toezicht tijdens zijn actieve periode op het vasteland van Frankrijk van mei tot november\u2935

Ministerie van Solidariteit en Volksgezondheid ud83c uddeb ud83c uddf7 ud83c uddea ud83c uddfa (Sante_Gouv) 3 mei 2022

“Rood op zich betekent geen significante waarschuwing, merkt Isabelle-Esteve Mossion, vectorcontrolecoördinator bij ARS d’Occitanie, op in een microfoon Zuid-radio. Dit betekent simpelweg dat op de afdeling deze ziekten in sommige gemeenten kunnen worden overgedragen door de aanwezigheid van deze mug. Als het niet aanwezig is, worden deze ziekten niet overgedragen.”

Wat zeggen de vervuilingscijfers?

Jaarlijks besteden regionale gezondheidsinstanties speciale aandacht aan monitoring op dengue, chikungunya en zika. De gegevens worden op een zeer nauwkeurige manier verzameld en een deel ervan is beschikbaar op de site volksgezondheid frankrijk.

Van 1 mei tot 10 december 2021 werden op het vasteland van Frankrijk 165 gevallen van dengue en 3 gevallen van chikungunya bevestigd. Er zijn geen gevallen van het Zika-virus gemeld. Maar let op, bijna alle patiënten hebben het virus opgelopen tijdens een buitenlandse reis (24 in totaal in Occitanie).

In detail komen slechts twee gevallen van inheemse dengue voor in de gegevens van Public Health France. Dit is een patiënt die in juli gewond is geraakt op de VAR en afdelingEen ander raakte in november gewond in Montpellier, Hérault.

READ  We weten eindelijk waarom het ervoor zorgt dat je je reukvermogen verliest