Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wanneer paddenstoelen ons op het spoor van kankertumoren zetten

Zou het onderzoek van schimmels in het menselijk lichaam deel kunnen uitmaken van toekomstige markers die worden gebruikt om kanker te diagnosticeren of te diagnosticeren? Dit nieuwe onderzoeksgebied prikkelt microbiologen, die de term “mycorrhiza-schimmels” bedachten om alle schimmelgemeenschappen aan te duiden die de verschillende ecosystemen van het menselijk lichaam koloniseren. Na de revolutie in de bacteriële microbiota in de afgelopen jaren, heeft zeer recent werk over de rol van schimmels bij het ontstaan ​​van tumoren de aandacht van onderzoekers getrokken.

Ze ontdekten dat deze micro-organismen de eerste verdedigingslinies tegen kanker kunnen herprogrammeren. De mycobacterie in de tumor zal het immuunsysteem dwingen de aanwezigheid van de tumor te tolereren in plaats van deze te bestrijden, waardoor het zijn progressie kan voortzetten.

Op 29 september 2022 rapporteerden twee onafhankelijke teams, een Amerikaan en een Israëliër, in hetzelfde nummer van het tijdschrift celDe aanwezigheid van schimmels in een groot aantal soorten tumoren. Volgens deze onderzoekers worden deze schimmelgemeenschappen in verband gebracht met de ontwikkeling van verschillende soorten kanker. Er zou dus een verband zijn tussen schimmels en tumorvorming.

“Deze twee onderzoeken zijn erg belangrijk omdat ze getuigen van de aanwezigheid van de schimmel in alle belangrijke kankers, zelfs als de schimmelbelasting laag is.”En de zegt Françoise Bottrill, voorzitter van de Franse Vereniging voor Mycologie. Vanuit methodologisch oogpunt valt er eigenlijk niets te zeggenVoegt professor parasitologie en mycologie toe aan het Henri Mondor-ziekenhuis (Créteil). Deze teams gebruikten verrassend veel technologieën: genetische sequencing, Transcriptie om gistboodschapper-RNA te detecteren, immunohistochemie om schimmels te visualiseren met behulp van antilichamen, kwantitatieve schimmelpolymerasekettingreactie om schimmelbelasting te beoordelen. Tumorweefselmonsters waren afkomstig van ten minste vier groepen kankerpatiënten. »

Modulatie van gastheerimmuniteit

Het Amerikaanse team merkte op dat er gemiddeld één schimmelcel per 10.000 menselijke tumorcellen was, evenals de aanwezigheid van schimmel-DNA in tumorweefsel in een veel lagere hoeveelheid dan die van bacterieel DNA. Sterker nog, darmbacteriën (bijv Bacteroides fragilisEn de Escherichia coliEn de Fusobacterium-kern) is betrokken bij de ontwikkeling van colorectale kanker. Evenzo is bekend dat een belangrijke risicofactor voor maagkanker een chronische infectie met bacteriën is Helicobacter pylori. Deze bacteriën delen het vermogen om de immuniteit van de gastheer te moduleren en chronische ontstekingen te veroorzaken, en dragen zo bij aan het kankerverwekkende proces.

READ  Tweehonderdste geboortedag van Pasteur: "Hij is Christopher Columbus, de microbiële wetenschapper"

Je hebt nog 83,93% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.