Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israël: een ander soort cosmetica geïnspireerd op de druzische traditie

Israël: een ander soort cosmetica geïnspireerd op de druzische traditie

i24NEWS ging achter Dr. Ziad Dabour aan, een Israëlische druze die een uniek cosmeticalaboratorium oprichtte, direct geïnspireerd door de voorouderlijke tradities van zijn lokale gemeenschap. De Druzen, legt hij uit, hebben altijd planten gebruikt om zichzelf te voeden, zichzelf te genezen, hun voedsel te bewaren of … om jong te blijven. Ze hebben eigenlijk natuurlijke schoonheidsbehandelingen ontwikkeld die zich door de eeuwen heen hebben bewezen.

Deze hoofdapotheker van de Tsahal, gepromoveerd aan de Technion in Medical Sciences, kwam op het idee om zijn laboratorium op te zetten nadat hij in de bronnen van zijn voorouders moest zoeken naar een manier om zijn dochter te behandelen. “Toen ze jong was, had mijn dochter atopische dermatitis, een ziekte die pijn, jeuk en bloedingen veroorzaakt. Ik had geen andere keuze dan haar steroïden te geven, maar ik wilde haar niet behandelen met corticosteroïden. Op zoek naar een oplossing , ging ik meer dan honderd druzische vrouwen interviewen uit heel Galilea die mij hun kennis bijbrachten van het traditionele gebruik van kruiden en planten, inclusief de bloeiers die in de bijbel worden genoemd. Mijn dochter, die het heel goed deed, raakte van al haar symptomen’, zegt Dr. wesp.

Overtuigd van de kracht van planten, plantte Dr. Wasp vervolgens een weelderige tuin met 70 plantensoorten, waaronder de zeven die in de Bijbel worden genoemd. Geraniums, rozen, salie, lavendel, jasmijn, oregano, tijm, bessen en nog veel meer vormen deze betoverende tuin.

“Ik ben van mening dat ingrediënten die echt heilzaam zijn voor de huid, ook kunnen worden geconsumeerd. Mijn grootmoeder was een heel mooie Libanese vrouw. Ze zorgde goed voor haar huid. Toen ik haar vroeg naar het geheim van haar schoonheid, antwoordde ze dat ze gebruikte witte moerbeibladextract zoals haar moeder en grootmoeder omdat het goed is voor de huid”, aldus de apotheker. Na onderzoek van deze bladeren ontdekte Dr. Wasp dat ze een actief ingrediënt bevatten dat tyrosinase remt, een enzym dat ouderdomsvlekken veroorzaakt. Dit overtuigde hem verder in zijn aanpak. “Ik denk dat we veel kunnen leren van de Druzen-tradities”, zegt hij, erop wijzend dat al zijn producten op olijfblad zijn gebaseerd. “Wij, onder de druzen, geloven dat deze bladeren de reden zijn voor de levensduur van deze bomen, omdat we er veel antioxidanten in vinden die effectieve anti-verouderingsingrediënten zijn.”

READ  Monkeypox: 5 minuten om de zorgen van de WHO over de wereldwijde verspreiding te begrijpen

De schoonheidsproducten van Dr. Wasp worden met de hand gemaakt en verpakt in een ultramodern laboratorium. “We oogsten de planten, wassen ze en produceren vervolgens de extracten. Vervolgens mengen we ze in een blender”, legt hij uit. Het laboratorium van Dr. Dabour heeft ook een sociale missie om de tewerkstelling van vrouwen aan te moedigen. “Onze missie is om vrouwen werk te bieden, want er is geen industriegebied in de bergen. Zo helpen we ze”, zegt de apotheker. Het is een volkomen logische benadering, stelt hij, omdat druzische vrouwen altijd de dragers zijn geweest van deze geheime schoonheidsrecepten die door de eeuwen heen van generatie op generatie zijn doorgegeven. Zo bestaat het labpersoneel uit tien vrouwen die de winkel runnen en dagelijks honderden spullen inpakken. Alle producten van Dr. Wasp, rechtstreeks geïnspireerd op de geschenken van de natuur, zijn veganistisch en vrij van chemicaliën, precies zoals het hoort.