Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marokkaan in een nieuw NASA-project

NASA heeft zojuist een nieuw duurzaamheidsproject geïmplementeerd dat tot doel heeft de uitstoot van broeikasgassen en de financiële kosten voor de luchtvaartindustrie te verminderen. Het roer staat onder leiding van de Marokkaanse wetenschapper Othman Ben Affan, een materiaalkundig onderzoeksingenieur bij het Glenn Research Center.

Othman Benafane leidt het NASA Aviation Sustainability Project, dat tot doel heeft de uitstoot van broeikasgassen door luchtvaartmaatschappijen en de financiële kosten van de luchtvaartindustrie te verminderen. Zijn onderzoek richt zich op de ontwikkeling van lichtere legeringen die ook voor luchtvaartdoeleinden van vorm kunnen veranderen. De NASA-website zegt dat haar onderzoek en ervaring op het gebied van legeringen met vormgeheugen helpt bij het maken van apparaten voor planetair onderzoek op Mars, en merkt op dat dezelfde technologie wordt gebruikt om legeringen te produceren voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, wat zou kunnen helpen het bedrijf duurzamer te maken en sommige van de financiële last. “Het wijkt niet af van zijn vorm. Het rekt niet uit. Het krimpt niet. Het draait om zijn as”, zei Othman Benafan. Volgens zijn uitleg zijn de materialen die ze ontwikkelen voornamelijk bedoeld voor gebruik in vortexgeneratoren voor vliegtuigen ( VG’s).

Lees: Kamal Al-Wadiri en NASA bereiken een nieuwe wetenschappelijke prestatie

NASA heeft ruimtevaartgigant Boeing aan dit project gekoppeld. Samen hebben ze VG’s getest. De resultaten laten zien dat ze naar behoefte kunnen buigen of strekken, afhankelijk van de temperatuur. “We hebben vanaf het begin met Boeing aan dit idee gewerkt. Rekening houdend met bepaalde fundamentele aspecten van instrumenttechniek, temperaturen, enz., hebben we de legeringen ontworpen om aan deze eisen te voldoen”, voegde de Marokkaanse wetenschapper eraan toe. Momenteel wordt de technologie getest om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de duurzaamheids- en betrouwbaarheidsnormen.

READ  Oostenrijk | De verloren herinnering aan het terugtrekken van de gletsjer