Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wanneer de overgang naar de werkelijkheid ons teleurstelt

Wanneer de overgang naar de werkelijkheid ons teleurstelt

psychologie – Het internet en datingsites en apps zijn een manier geworden als elke andere manier om je “wederhelft” te ontmoeten… net als al het andere, echt waar?

Er zit een groot voordeel aan het surfen op internet in de hoop je volgende verliefdheid te vinden: het bereik van je zoekopdrachten wordt uitgebreid tot buiten waar je woont, werkt of verhuist. Virtuele vergaderingen vergroten de kansen. Aan de andere kant leren we elkaar eerst kennen zonder elkaar te zien, waardoor we het risico lopen tijd te verspillen aan denkbeeldige ontmoetingen, heel ver van de realiteit… en soms niet hetzelfde.

Volgens een onderzoek van het National Institute of Demographic Studies, gebaseerd op bronnen van Meetic France (2019), verstrijken er ongeveer negen dagen tussen het eerste schrijven en de eerste persoonlijke ontmoeting. Maar dit is een gemiddelde: voor sommigen wordt vertraging gemeten in weken of zelfs maanden! Maar zelfs als deze langere uitwisselingstijd u kan helpen elkaar beter te leren kennen, brengt het te veel uitstellen van de eerste persoonlijke ontmoeting het risico met zich mee dat u tijdens de vergadering plotseling instort. De ‘ingebeelde’ ander kan te ver van de werkelijkheid blijken te zijn, of te aangenaam voor ons zonder wederzijdse aanwezigheid…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 82% om te ontdekken.

Flash-uitverkoop -70%

De aanbieding is geldig tot 25 september. Zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Hoe lang kunnen vogels vliegen zonder te landen? - Avondeditie, West-Frankrijk