Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De ziekte van Grover: foto, hoe behandel je het?

De ziekte van Grover: foto, hoe behandel je het?

Rode of bruine uitslag op de rug of borst? De ziekte van Grover treedt over het algemeen plotseling op, vooral bij volwassenen van 60 jaar of ouder.

Wat is de ziekte van Grover?

Een ziekte genaamd Grover De naam van de Amerikaanse dermatoloog Ralph Grover, Dit is geweldig Een goedaardige, niet-besmettelijke huidziekte Maar de vervelende wordt anatomisch gekenmerkt door een Acanthosevandaar de andere naam Cactusvijgdermatitis. Deze genegenheid eerder Zeldzaam (minder dan 1% van de bevolking) Heeft vooral invloed volwassenen Vooral mannen Ongeveer 60 jaar oud.

Wat zijn de symptomen van de ziekte van Grover?

Het leidt tot Erythemateuze, vesiculaire of papulaire uitbarstingenKleurrijk Rood of bruin. Het verspreidt zich Op de romp, rug, buik en zelden op de ledematen van het gezicht. Deze uitbarstingen ontwikkelen zich in opeenvolgende uitbraken en kunnen leiden tot Kriebelig. Het ziektebeeld van de ziekte van Grover, bekend sinds 1970, werd aanvankelijk beschreven aan de hand van zes casusnotities. Ralph W. Grover merkte het op Op de dozen van zijn patiënten Papels of papulovesiculaire laesies van Het verdwijnt spontaan binnen een paar weken of maanden.

Een man met de ziekte van Grover © Pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/

Histologisch onderzoek toonde de aanwezigheid aan van neuronen die vergelijkbaar zijn met die waargenomen in De ziekte van Darier (dyskeratosis follicularis) en de ziekte van Hailey-Hailey (familiale goedaardige chronische pemphigus). Vanwege het spontane genezingsproces en het histologische uiterlijk belde Grover… “Voorbijgaande” ziekte of “voorbijgaande dermatose”. Er zijn zelfs gevallen waarin de ziekte chronisch wordt, met opeenvolgende aanvallen Het duurt meerdere jaren.

Blootstelling aan zonlicht kan puistjes veroorzaken

Wat veroorzaakt de ziekte van Grover?

De waargenomen huidlaesies houden verband met Ductale degeneratie, verlies van de normale huidstructuur. Mogelijke triggers voor aanvallen zijn: naar’blootstelling aan de zonOvermatig zweten, hitte en virale of bacteriële infecties. Het is geen genetische ziekte in de strikte zin van het woord, zonder noemenswaardige genetische factoren of familieomstandigheden. Uit zeer recente analyses is echter gebleken dat de huid van patiënten met de ziekte van Grover… Verworven genetische veranderingen in het ATP2A2-gen, Een type calciumpomp die betrokken is bij het goed functioneren van de cellen.

READ  De beroemde Franse cardioloog onthult dat ze borstkanker heeft

De ziekte van Grover is in de meeste gevallen a Zelfoplossende pathologie ontwikkelt zich spontaan. De indicatie voor behandeling is het gevolg van jeuk die soms zeer merkbaar is. de Topische corticosteroïdencrèmes Hoge activiteit vormt de belangrijkste therapeutische opties. de anderen Mogelijke lokale behandelingen Dit zijn vochtinbrengende crèmes of crèmes die vitamine D bevatten. Bij ernstige of zeer vervelende ziekten Fototherapie in de cabine Naar een dermatoloog of behandeling met tabletten (in het bijzonder Retinoïden, dit zijn derivaten van vitamine A) Het kan worden beschreven.

Kunnen essentiële oliën de ziekte van Grover helpen behandelen?

Wat betreft het gebruik van essentiële oliën voor verlichting, Wij raden het gebruik ervan niet aan Voor de ziekte van Grover vanwege mogelijke huidirritatie of allergische reacties“, dringen dermatologen Teofila Kaplanosi en Morgan Samimi aan.

Met dank aan Dr. Teofila Kaplanosi, hoofd van de dermatologische kliniek van het CHUV-ziekenhuis in Lausanne (Zwitserland) en professor Morgan Samimi, dermatoloog aan het Universitair Ziekenhuis van Tours, voor hun medische dankbetuigingen.