Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wanneer de afwezigheid van cafeïne in je koffie kankerverwekkend is!

Wanneer de afwezigheid van cafeïne in je koffie kankerverwekkend is!

Na water is koffie de meest geconsumeerde drank ter wereld, met naar schatting 2,6 miljard koppen koffie per dag. Voor degenen die willen profiteren van de antioxiderende eigenschappen zonder de effecten van cafeïne en zonder hun gebruikelijke smaakpapillen te beschadigen, is er een steeds populairder alternatief: cafeïnevrije koffie. Maar achter dit ogenschijnlijk ideale voorstel schuilen extractieprocessen die niet zonder risico's zijn voor de gezondheid van de consument…

De landen die de grootste hoeveelheid koffie consumeren bevinden zich in Europa, en Frankrijk is niet uitgesloten, waar er meer dan vijf landen zijn kgkg Het verbruik is gemiddeld per hoofd van de bevolking per jaar. Deze drank, die vele deugden heeft, wordt vooral gewaardeerd omdat hij de werking van het zenuwstelsel stimuleert, via een bekende stof: Cafeïne. Dat laatste zou kunnen Min of meer goed verdragen Afhankelijk van het individu en de geconsumeerde hoeveelheid, kan dit leiden tot sensaties zoals tachycardie, trillingen, nervositeit, angst, slaapstoornissen, enz. Dat is de reden waarom steeds meer gezondheidsbewuste liefhebbers zich wenden tot cafeïnevrije koffie, die zijn aroma behoudt, minus de cafeïne. De deugd van ‘minder cafeïne’ logenstraft echter ondeugden waar ons lichaam goed in kan zijn zonder eraan te worden blootgesteld. Daar zijn ze.

Cafeïne wordt gewonnen uit koffiebonen die nog groen zijn, dat wil zeggen niet gebrand. Er zijn drie processen waarbij het merendeel van de cafeïnevrije koffie wordt geproduceerd met behulp van onder meer: OplosmiddelenOplosmiddelenOmdat dit het goedkoopste proces is. Bij de directe methode worden de bonen ondergedompeld in methyleenchloride of ethylacetaat, dat zich aan de cafeïne bindt en deze uit de bonen verwijdert.

READ  Zonder bedrijfsaanpassing verliest iedereen!

Bij de indirecte methode is er geen sprake van direct contact tussen de bonen en het oplosmiddel: de bonen worden ondergedompeld in heet water, het weekwater wordt vervolgens afzonderlijk behandeld om de cafeïne te verwijderen, en de bonen worden aan het eind opnieuw ondergedompeld totdat ze gaar zijn. gekookt. Herstel hun geuren.

Bij deze twee methoden worden chemische middelen met strip-, oplos- en ontvettingseigenschappen gebruikt, die controversieel zijn omdat ze ook… ‘Het kan kanker veroorzaken’,volgens'Nationaal Instituut voor Onderzoek en Veiligheid ter Preventie van Arbeidsongevallen en Beroepsziekten (INRS). Hoewel dichloormethaanresiduen over het algemeen niet waarneembaar zijn na het branden, wat plaatsvindt bij temperaturen boven de 200°C, en de Europese regelgeving hun aanwezigheid beperkt tot 2 delen per miljoen (mg/kg) in gebrande koffie, is het veiliger om toevlucht te nemen tot andere extractiemethoden.

Goede koffie is heldere koffie

Gebruik KooldioxideKooldioxide vloeistofvloeistofof zelfs water en filters steenkoolsteenkool Actief, vorm alternatieve methoden, die als marketingargument kunnen worden gebruikt. Aangezien niets de koffiebranders dwingt om het gebruikte decafeïnatieproces te specificeren, kan het niet vermelden hiervan interferentie van oplosmiddelen betekenen. Over het algemeen is het, zowel voor uw gezondheid, maar ook voor uw sociale en ecologische waarden, beter om koffie te kiezen waarvan de bron en het productieproces duidelijk aangegeven zijn en, indien mogelijk, afkomstig uit eerlijke handel, die respect voor de mensenrechten garandeert.

“100% cafeïnevrij” bestaat niet!

De koffieboon bevat 1 tot 2,5% cafeïne. Bij de genoemde extractieprocessen daalt dit percentage na het cafeïnevrij maken naar 0,1%. Weet bovendien dat koffie niet de enige ambassadeur van deze stof is: thee, cacao, cola, yerba mate, guarana… Ik verzeker je dat het nodig zal zijn om ze in overmaat te consumeren om voldoende cafeïne te verkrijgen. “Echte” koffie, maar het is goed om te weten wanneer je deze wilt beperken! Nog beter is variatie: er zijn veel handige en sociale drankjes met meerdere voordelen: wat als we zouden stoppen met stigmatiseren PaardebloemPaardebloem ? Ik denk dat ik zojuist een nieuw debat heb geopend onder koffiepuristen…

READ  Dit is wat je doet