Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lessen uit een Brits onderzoek naar de voordelen van lopen

Lessen uit een Brits onderzoek naar de voordelen van lopen

Britse onderzoekers suggereren dat de levensverwachting van mensen die lopen met 2 tot 3 jaar kan worden verhoogd. Volgens het onderzoek van de London School of Economics is het nuttig om drie keer per week minimaal 5.000 stappen te zetten.

Moet je echt 10.000 stappen per dag lopen? Dit geloof wordt regelmatig ontmanteld. De voordelen van wandelen worden echter vaak benadrukt. Een nieuwe Britse studie van de London School of Economics, Geciteerd uit De Telegraafbiedt aanvullende lessen over de gunstige effecten van deze praktijk.

De belangrijkste les die we hieruit kunnen trekken is dat regelmatig wandelen de levensverwachting verlengt met 2,5 jaar voor zittende mannen, en tot 3 jaar voor inactieve vrouwen. Lichamelijke activiteit kan het risico op ziekten mechanisch verminderen, vooral op hart- en vaatziekten.

Het onderzoek, dat primair gericht was op het meten van de impact van dagelijkse lichaamsbeweging op de financiën van de Britse gezondheidszorg, werd gedurende tien jaar uitgevoerd onder één miljoen mensen.

7500, het optimale aantal stappen

Op basis van vier ronden per week wisten de experts het optimale aantal van 7.500 stappen te bereiken. Deze drempel – lager dan algemeen wordt aangenomen – zou het mogelijk maken om een ​​optimaal marginaal voordeel te behalen, dat wil zeggen het grootste gunstige effect voor het minste aantal stappen.

Een studie uitgevoerd door het Harvard University Research Center concludeerde dat “Naarmate het aantal stappen per dag toeneemt, het sterftecijfer geleidelijk afneemt voordat het zich stabiliseert op ongeveer 7.500 stappen per dag.” Harvard Medische School Gepubliceerd mei 2019.

Cursus aangepast aan de leeftijd

Het stellen van een specifiek stapdoel is niet de ideale aanpak; het doel zou eigenlijk moeten zijn om meer te bewegen, in de overgrote meerderheid van de gevallen.

“In Frankrijk lijdt meer dan een derde van de volwassenen aan een hoge sedentaire levensstijl en een gebrek aan fysieke activiteit”, klaagde het Nationale Agentschap voor Voedselveiligheid (ANSES) in zijn rapport van februari 2022.

Gezamenlijke meta-analyse in LancetEen synthese van lessen uit 15 internationale onderzoeken suggereert een ander optimaal aantal gevallen, afhankelijk van de leeftijd. Vóór de leeftijd van 60 jaar moet u ernaar streven 8.000 tot 10.000 stappen per dag te lopen, en daarna 6.000 tot 8.000 stappen na de leeftijd van 60 jaar.

READ  Puin van Sovjetraketten valt 42 jaar na het opstijgen op de grond

Ook de intensiteit van het lopen is een bepalende factor. “Je moet krachtig lopen en je staat op de rand van kortademigheid”, vertelde dokter Alain Ducardonnet afgelopen augustus aan BFMTV.

Meest gelezen