Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit het onderzoek bleek dat lood in benzine het IQ van 170 miljoen Amerikanen verlaagt

Uit het onderzoek bleek dat lood in benzine het IQ van 170 miljoen Amerikanen verlaagt

Het gebruik van lood in benzine zal ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van miljoenen mensen, vooral voor de zich ontwikkelende hersenen van kinderen. Volgens een onderzoek zijn alleen al in de Verenigde Staten 824 miljoen IQ-punten verloren gegaan.

Benzine en dieselbrandstof leiden tot de gezondheid van de hersenen
© Envato

Hoewel sommige steden er de voorkeur aan geven benzinestations te elimineren, bewijzen tegenwoordig alle pompen hun geloofwaardigheid met loodvrije brandstof. Maar er was nog niet zo lang geleden een tijd waarin het verbruik van tetraethylloodbrandstof de normaalste zaak van de wereld was. Het is tijd om de balans op te maken: volgens een in 2022 gepubliceerd onderzoek is het IQ van miljoenen Amerikanen afgenomen als gevolg van lood in benzine.

Onderzoekers van de Universiteit van Florida en Duke University bestudeerden gevallen van mensen geboren vóór 1996, het jaar waarin lood in benzine in de Verenigde Staten verboden was. Het onderzoek werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Proceedings van de Nationale Academie van Wetenschappen, blijkt dat de helft van de huidige bevolking in de Verenigde Staten getroffen is. Bij een gemiddelde van 2,6 IQ-punten per persoon bedraagt ​​het totale verlies 824 miljoen IQ-punten.

Lood in benzine heeft de ontwikkeling van miljoenen kinderen beïnvloed

in NBC-pagina'sDe hoofdauteur van het onderzoek, Michael McFarland, legt uit dat een IQ-verschil van 2 tot 3 punten niet erg is, zolang de persoon maar niet onder het gemiddelde ligt. “Als een individu dicht bij cognitieve stoornissen zit, kunnen sommige punten van groot belang zijn“, zegt hij. Maar dit verlies van 2 à 3 punten is slechts een gemiddelde.

Sterker nog, het IQ-verlies is veel groter voor mensen geboren tussen 1960 en 1980. Zij zouden een verlies van 6 tot 7 punten hebben geleden. In die tijd groeide het autogebruik dramatisch, en daarmee raakte het verbruik van gelode brandstof uit de hand.

READ  Welke eenvoudige oefening verlaagt de bloeddruk?

Lees > Elektrische auto's zullen binnenkort goedkoper te produceren zijn dan auto's op benzine

Het onderzoek maakt niet duidelijk of mensen die in steden wonen meer getroffen worden dan anderen. Het is moeilijk om dat niet te denken: lood in brandstof wordt eenvoudigweg verspreid door het inademen van uitlaatgassen. In Frankrijk zijn de gevolgen van het consumeren van gelode benzine mogelijk iets minder. Het autogebruik ontwikkelde zich daar zelfs later dan in de Verenigde Staten.

De gevolgen voor de gezondheid van lood in benzine zijn catastrofaal

Pas sinds de jaren zeventig is er sprake van bewustwording over het gebruik van lood in benzine. Het element verbeterde de motorprestaties, totdat de ernstige gevolgen voor de gezondheid werden ontdekt. Omdat lood niet alleen het IQ van kinderen (en de volwassenen die ze worden) verlaagt, maar ook het ontstaan ​​van hart- en nierziekten in de hand werkt. Het wordt nu vervangen door veiligere alternatieven.

Dit zijn niet de enige trieste gevolgen voor de gezondheid van de auto. Zonden waarvan zelfs elektrische versies niet worden vrijgesproken. Elektrische auto’s, met hun zware accu’s, verergeren de vervuiling door fijnstof door banden.

  • Het gebruik van lood in benzine had ernstige gevolgen voor het IQ van de Amerikaanse bevolking.
  • Lood werd pas in 1996 verboden en is aanwezig in de lichamen van de helft van de Amerikanen
  • Naar schatting gingen 824 miljoen IQ-punten verloren, vooral onder degenen geboren tussen 1960 en 1980.