Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fossielen ontdekt in de Hérault doen de staat van de paleontologische kennis opschudden

Fossielen ontdekt in de Hérault doen de staat van de paleontologische kennis opschudden

Een paar enthousiastelingen hebben uitzonderlijke fossielen ontdekt op de berg Cabrière in de Hérault. Deze laatste onthult bijna onopgemerkt afdrukken van de zachte delen van Ordovicium-zeedieren. Het is in tegenspraak met enkele paleontologische veronderstellingen.

Toen ze deze fossielen voor het eerst uit de rotsen van de Hérault opgraven, beseften Eric en Sylvie niet meteen de omvang van hun ontdekking.

Op uitnodiging van onderzoekers van het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek om een ​​beroemde vindplaats in Marokko te bestuderen, vond het echtpaar fossielen die een griezelige gelijkenis vertoonden met de fossielen die ze thuis hadden opgegraven, op de berg Cabrière.

Toen hebben wetenschappers uit Lyon de schat teruggevonden en bevestigd: dat Cabriere, samen met Marokko, een van de zeldzame afzettingen van fossielen van 'zachte lichamen' is die tot nu toe op aarde bekend zijn.

“Het is echt uitzonderlijk.”“, zegt Enzo Perolini in de microfoon van France 3 Occitanie. Een student paleontologie laadt dozen met fossielen uit Cabriere. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om ze een tijdje te observeren voordat hij ze classificeert in de collecties van de Universiteit van Lyon.

Meestal vinden we het niet zacht”Ookzenuwstelsel of spijsverteringsstelsel” Zeedieren omdat ze dat warenOntleed door bacteriënHij legt uit dat hij een fossiel in zijn handen heeft. Dit is eerder “vaste voorwerpen”, “Schelpen”die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven.

“Zelfs vandaag de dag kennen we het oppervlak van de maan beter dan de bodem van de zee.”De overtuigde student vervolgt: Deze ontdekking zal de kennis van het aquatisch milieu sinds de basisschoolleeftijd verbeteren. Iets waar de student van droomt: “Met een Dankzij beeldvorming van hoge kwaliteit konden we het zenuwstelsel vinden, dus waarom niet de ogen.”

Wat er ook nog ontdekt moet worden over deze 470 miljoen jaar oude fossielen, het bestaan ​​ervan roept wetenschappelijke theorieën in twijfel.

READ  Mooi weer met zon en daglicht

Paleontoloog bij het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek in Lyon, Bertrand Lefebvre ontwikkelt: “In de loop van dertig tot veertig jaar geloven de meeste experts dat dieren in twee fasen verschenen.” : Sommige soorten zouden het Cambrium niet hebben overleefd, terwijl andere zich in het volgende tijdperk, het Ordovicium, zouden hebben gediversifieerd.

De ontdekking van ‘zachte fossielen’ bewijst dat de bewaaromstandigheden precies dat waren “Heel goed” Tijdens de Cambrische periode was dat “De diversificatie van soorten vond geleidelijk plaats, gedurende meer dan 100 miljoen jaar.””, legt de hoogleraar verder uit.

In die tijd bevonden de meeste continenten zich op het zuidelijk halfrond, in tegenstelling tot de huidige verdeling van land op aarde. De gemiddelde temperatuur op het aardoppervlak was ongeveer 10 graden warmer dan nu.

Deze soorten, waarvan de fossielen in de Hérault werden gevonden, waren dus zeedieren uit Antarctica, die hun toevlucht namen tot frisse, zuurstofrijke wateren, die geschikter zijn voor de evolutie van organismen.

Ze lieten hun voetafdrukken in de rotsen graveren Met het verstrijken van de tijd en geologische verschijnselen bereikten we de Maghreb en de bergen van Zuid-Frankrijk. Tegenwoordig worden ze gevonden in dozen in Lyon, zodat de omstandigheden van hun bestaan ​​​​op een dag bekend zullen zijn bij de mens.