Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Als supereiwit is dit superfood volgens deze voedingsdeskundige het perfecte alternatief voor vlees

Als supereiwit is dit superfood volgens deze voedingsdeskundige het perfecte alternatief voor vlees

Een portie van dit voer is laag in calorieën en heeft een eetlustremmende werking. Het bevat een hoeveelheid eiwit die overeenkomt met 100 gram linzen of een groot ei.

Ons lichaam heeft elke dag voldoende eiwitten nodig om goed te kunnen functioneren, omdat ze betrokken zijn bij veel processen zoals immuniteithet transporteren van zuurstof in het lichaam of zelfs spijsvertering. Het helpt ook bij het handhaven van een stabiel gewicht, omdat dat zo is Eetlustremmend effect En vergroot de verzadiging, waardoor het verlangen naar snacks en het verlangen naar snacks wordt verminderd. De voedingsmiddelen met het hoogste eiwitgehalte zijn die van dierlijke oorsprong, zoals vlees, eieren, vis, yoghurt of kaas (een van de rijkste: mozzarella, parmezaanse kaas, kwark, enz.). maar hoe Voldoe aan uw dagelijkse inname In eiwitten als je vegetariër bent of gewoon je consumptie van dierlijke eiwitten wilt verminderen?

De hoeveelheid eiwit in het ei

vroegen de Amerikaanse media zich af VS vandaag In maart 2024 raadde voedingsdeskundige Miranda Galati aan om dit weinig bekende superfood te eten, dat “Indrukwekkend voedingsprofiel dankzij het hoge eiwitgehalte (portie van 10 g bevat… 8 gram eiwit En 3 gram vezels), of twee tot drie theelepels of Een kwart klein kopje“Ter vergelijking: een portie van dit voedsel levert dezelfde hoeveelheid eiwit op als 100 gram linzen of linzen”, legt ze uit. Groot ei En hoezen 20% van de dagelijkse behoefte aan eiwitten Vrouw met een gewicht van 55 kg. Dit is edelgist (ook te vinden in supermarkten of biologische winkels onder de naam ‘gezouten gist’ of ‘dieetgist’) die doorgaans verkocht wordt als Poeder, glitter of vlokken We zijn Strooi er soep overOf voor quiches, gratin, pasta's, roerbakgroenten, salades, risotto's of om sauzen in te dikken. “Glutenvrij, lactosevrij en caloriearm (35 calorieën per portie).”Zijn smaak Het lijkt op kaasDat is de reden waarom veel veganisten het gebruiken in recepten waarin kaas nodig is“, vervolgt de deskundige. Ook: “Het micronutriëntenprofiel kan van merk tot merk verschillen : Geef de voorkeur aan verrijkte voedingsgist Bij vitamine B12, Een voedingsstof die zonder dierlijke producten lastig binnen te krijgen is in je dagelijkse inname“.

READ  Het eerste meercellige organisme dat kwantumverstrengeld is

De voedingsdeskundige wijst erop dat edelgist net zo goed kan zijn Vervelend Voor mensen die last hebben van ziekte van Crohn Of andere soorten Chronische inflammatoire darmziekten (IBD) en raadt het gebruik ervan af zonder overleg met een arts. Beveel ten slotte mensen aan Gevoelig voor gasvorming en een opgeblazen gevoel Consumeer niet te veel edelgist in één keer, maar verwerk het geleidelijk aan in hun dieet. Houd er rekening mee dat edelgist geen relatie heeft met chemische gist of bakkersgist Het kan niet worden gebruikt bij het bakken Voor het rijzen van cakebeslag.