Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street zakt na banen VS en waarschuwing van Elon Musk – 06-03-20 2022 16:00

Wall Street opent lager

Wall Street opent lager

PARIJS (Reuters) – De New York Stock Exchange opende vrijdag lager nadat het hoofd van Tesla Inc waarschuwde voor de economische vooruitzichten, terwijl cijfers van het Labour Department over de toestand van de Amerikaanse arbeidsmarkt oproepen tot een versnelling van de verkrapping van het monetair beleid.

Ongeveer tien minuten na de eerste uitwisselingen verloor de Dow 299,04 punten, of 0,9%, tot 32949,24 punten en de bredere Standard & Poor’s 500 daalde -1,39% tot 4118,68 punten.

De Nasdaq Composite Index verloor 2,01%, ofwel 247,16 punten, tot 12.069,72 punten.

Een uur voor de opening van Wall Street meldde het Labour Department dat de Amerikaanse economie in mei meer banen heeft toegevoegd dan verwacht, terwijl de werkloosheid stabiel bleef op 3,6%, wat wijst op een sterke arbeidsmarkt en de Amerikaanse Federal Reserve zou kunnen aanmoedigen om de rente te verhogen. wandelingen.

Verwacht wordt dat de rentetarieven deze maand en juli in de Verenigde Staten met een half punt zullen stijgen, en de vice-voorzitter van de Federal Reserve, Lyle Brainard, zei donderdag dat er weinig kans is op een pauze in de kredietkosten in september, aangezien hoopvolle financiële markten dat is genoteerd.

In termen van waarden daalde Tesla met 6,3%, en Groeps-CEO Elon Musk kondigde in een e-mail aan die donderdag aan bedrijfsleiders werd gestuurd, dat hij het personeelsbestand van het bedrijf met 10% wil verminderen, vanwege een “zeer slecht gevoel”, zoals hij zei. aan economische prognoses.

“Elon Musk heeft de neiging om precies te zeggen wat hij denkt en wat hij denkt, en hij heeft gelijk”, zegt Fiona Cincotta, analist financiële markten bij City Index.

READ  Nasdaq stijgt, Dow zakt in het licht van heropleving van gezondheidsrisico's - 19-11-2021 om 23:05 uur

“Hoewel de Fed denkt dat een zachte landing mogelijk is, denk ik dat er waarschuwingssignalen in de economie zijn. De vraag is of de Fed in staat zal zijn zo agressief op te treden als nodig is (…) Musk denkt van niet. kunnen doen zonder de economie in een diepe recessie te storten.”

Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, zei deze week ook dat de Amerikaanse economie voor “orkaanachtige” uitdagingen staat.

In de rest van de waarden daalde Apple 3,2% na informatie dat lidstaten van de Europese Unie en het Parlement op het punt staan ​​een akkoord te bereiken om één enkele oplader voor telefoons, tablets en koptelefoons op te leggen.

Kohl’s won 2,3%, nadat de warenhuisgroep, volgens de Wall Street Journal, overnameaanbiedingen had ontvangen van Sycamore Partners en Franchise Group (-2,7%).

(door Claude Chengo, bewerking door Sophie Lott)