Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hyundai Ioniq 5 kan nu op afstand worden bijgewerkt

De Ioniq 5 is het eerste Hyundai-voertuig met een apparaat voor updates op afstand. De technologie is momenteel beperkt tot het kaart- en infotainmentsysteem en de implementatie ervan vereist een laatste handmatige update.

Updates op afstand werden voor het eerst geïntroduceerd door Tesla en updates op afstand worden geleidelijk aan steeds populairder onder fabrikanten. Het moet gezegd dat de voordelen van de oplossing niet verloren gaan, zowel voor de gebruiker die niet meer hoeft te reizen, als voor de fabrikant, die de logistiek van de terugkeer naar het bureau niet langer hoeft te beheren.

Bij Hyundai is de Ioniq 5 het eerste model waarin technologie is verwerkt. Via OTA-updates (over-the-air) kunnen Koreaanse eigenaren van elektrische voertuigen rechtstreeks de nieuwste versies van kaarten en infotainmentsoftware downloaden. Zonder wifi-verbinding worden de gegevens gedownload via de in de auto geïnstalleerde simkaart.


Lees ook
Elektrische auto: Volkswagen lanceert updates op afstand

Update voor updates

Om de Ioniq 5 “OTA-vriendelijk” te maken, moet eerst de versie van het infotainmentsysteem worden bijgewerkt (versie 220211 of later). Om dit te doen, hebben klanten twee oplossingen:

  • Ga naar de website van de fabrikant (link hier), download de nieuwste versie en breng deze over naar de auto via een USB-stick
  • Ga direct naar de privileges om de manipulatie uit te voeren

Zodra deze laatste stap is voltooid, worden de updates automatisch uitgevoerd.


Lees ook
Hyundai Ioniq 5-test: de elektrische revolutie?

Twee updates per jaar

Hyundai zegt dat het elk jaar twee OTA-updates zal aanbieden. Terwijl de eerste rond half juni beschikbaar zal zijn, wordt de tweede gelanceerd in de tweede helft van 2022.

READ  De omzet van Kering steeg in het eerste kwartaal met 26% toen Gucci herstelde

Qua functies zal Hyundai echter veel lager gaan dan Tesla. Hoewel de updates van het Amerikaanse merk betrekking kunnen hebben op batterij- of motorverbeteringen, lijkt het erop dat de updates van het Koreaanse merk zich momenteel alleen op het infotainmentsysteem concentreren.