Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk en Jamie Damon, Cassandra van American Economics

Case begon te zien, woensdag 1Vers Juni, door Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, de eerste Amerikaanse bank, onthuld aan de horizon voor: “tornado” op de wereldeconomie. “Deze orkaan is daar, op de weg, op ons afgekomen. We weten niet of het een kleine orkaan of een superorkaan Sandy is. [qui dévasta New York en 2012]… Het is beter om je voor te bereiden. » Toen kwam de e-mail van Tesla-chef Elon Musk, onthuld door Reuters, die zijn teams vertelde dat hij dit had gedaan. ‘Echt slecht gevoel’ Het is van plan om tot 10% van zijn personeelsbestand te schrappen, in een nota met de titel “Global Recruitment Suspension”.

De wereld loopt het risico van stagflatieDe Fed zal echter waarschijnlijk harder optreden dan verwacht om de algemene stijging van de rente, die in april in de VS nog 6,3% bedroeg in één jaar, te beteugelen. In juni stopt de Amerikaanse centrale bank met het vernieuwen van haar aankopen van vervallende bankeffecten, zoals ze al twee jaar uitgebreid heeft gedaan om de economie te ondersteunen.

Lees kolom: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees “Fed weet niet hoe ze zachte landingen moet proberen als het gaat om het bestrijden van prijsstijgingen”

Na het verhogen van de rente met een kwart punt in maart en vervolgens met een half punt in mei, zal de Fed dit waarschijnlijk opnieuw doen tijdens haar vergaderingen van medio juni, juli en mogelijk september, wat kan leiden tot een korte rente van meer dan 2,25% . “Op dit moment is het erg moeilijk om een ​​argument voor een pauze te zien. We hebben nog veel werk te doen om de inflatie terug te brengen naar ons doel van 2%, Dat zei Fed-vicevoorzitter Lyle Brainard. Dit is nu onze eerste uitdaging. We vertrekken vanuit een sterke positie. De economie is zeer dynamisch. »

De werkloosheid is op een historisch dieptepunt

De werkgelegenheidscijfers die op vrijdag 3 juni zijn gepubliceerd, zullen centrale bankiers geruststellen. Het is uitstekend. De werkloosheid ligt bijna op een historisch dieptepunt van 3,6%, en het land heeft in mei 390.000 banen toegevoegd en is bijna terug op het niveau van voor de pandemie. Het zal dus nodig zijn om het apparaat af te koelen. Het is niet verwonderlijk dat de financiële markten het niet leuk vonden: de 10-jaarsrente steeg vrijdag scherp en daalde van 2,9% naar 3%, terwijl Wall Street daalde, 1,7% voor de S&P 500 en 2,6% voor de Nasdaq.

READ  Ondanks de beslissing van de rechtbank van koophandel tast het Normandische kantoorpersoneel van Dépôt nog steeds in het duister

Maar ondanks deze omwentelingen is de correctie geen ‘orkaan’. Om zeker te zijn, is de S&P 500 year-to-date met 13% gedaald, terwijl de technologiezware Nasdaq 22% is gedaald. Maar die cijfers zijn veel beter dan de dalingen van 20% en 28% die begin mei werden bereikt.

Je hebt nog 60,94% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.