Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street zakt, Fed verslaat bedrijfswinsten – 20-10-2022 22:32 uur.

Een bord dat naar Wall Street wijst voor de New York Stock Exchange

Een bord dat naar Wall Street wijst voor de New York Stock Exchange

door Chuck Mikolajczak

NEW YORK (Reuters) – De New York Stock Exchange sloot donderdag lager na het grootste deel van de sessie in het groen te hebben gestaan ​​met hernieuwde zorgen over de uiteindelijke aanscherping van de cash door de Federal Reserve om de uitgiften te overtreffen.Kwartaalresultaten worden door enkele grote beursgenoteerde bedrijven als positief beschouwd.

De Dow Jones-index daalde 0,3 procent of 90,22 punten tot 30.333,59 punten.

De Standard & Poor’s 500 Index daalde 29,38 punten, of 0,8 procent, tot 3.665,78 punten.

De technologiezware Nasdaq Composite Index daalde 65,66 punten (-0,61%) tot 10.614,84.

De onverwachte daling van het aantal werkloosheidsaanvragen vorige week in de Verenigde Staten en verklaringen van Patrick Harker, voorzitter van de Philadelphia Federal Reserve, wekten bezorgdheid over het tempo waarin de Federal Reserve de rente verhoogt, wat de Amerikaanse economie in een recessie zou kunnen duwen.

Patrick Harker zei dat nu de inflatie blijft stijgen, de Fed nog niet aan het einde van de weg is wat betreft het verhogen van de rentetarieven.

De Amerikaanse centrale bank zal naar verwachting aan het einde van de volgende vergadering van het Monetary Policy Committee op 2 november voor de vierde keer op rij de Fed funds rate verhogen.

Naast het opdrijven van de rente op staatsobligaties, overschaduwden het aantal werkloosheidsaanvragen en de gegevens van Patrick Harker uiteindelijk de goede ontvangst die werd toegekend aan de resultaten en verwachtingen van enkele van de grote beursgenoteerde bedrijven.

READ  Het bezoek van Emmanuel Macron aan het noorden feliciteert Xavier Bertrand met zijn overwinning...

Telecomgigant AT&T won 7,7% na het verhogen van zijn winstprognose voor het hele jaar, terwijl IT-gigant IBM 4,7% won na beter dan verwachte kwartaalresultaten te melden en te zeggen dat het verwacht zijn jaarlijkse omzetgroeidoelstelling te overtreffen.

De Dow Chemical Index overtrof ook de verwachtingen voor de winst over het derde kwartaal, maar daalde 0,4% na een scherpe stijging in de vroege handel.

Aan de andere kant was Tesla zichtbaar teleurgesteld en zei dat het niet zeker was van het bereiken van zijn jaarlijkse leveringsdoel vanwege aanhoudende logistieke problemen. En de aandelen van elektrische autofabrikanten daalden met 6,65%.

* Herinnering aan de cursus in Europa: [.EUFR]

*Vrijdag volgt:

(Rapportage door Chuck Mikolajczak, Franse versie Bertrand Bossy)