Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street stopt aan het einde van een bloeiende augustus

Wall Street-kiosken aan het einde van de goede maand augustus

Wall Street-kiosken aan het einde van de goede maand augustus

PARIJS (Reuters) – De New York Stock Exchange eindigde de aarzelende sessie dinsdag iets lager, maar nog steeds dicht bij de laatste recordhoogtes, en boekte een positief resultaat in augustus, de zevende opeenvolgende maand van stijging voor de S&P 500-benchmark.

De Dow Jones verloor vandaag 39,11 punten of 0,11% tot 35360,73, de S&P-500 verloor 6,11 punten (-0,13%) tot 4522,68 en de Nasdaq Composite verloor 6,66 punten (-0,04%) op 15.259.24.

Ze bereikten allemaal recordhoogtes in de tweede helft van de maand, waarbij de S&P-500-index vier slotrecords bereikte in vijf sessies.

Maar de laatste dag van augustus werd gekenmerkt door een technische malaise: Apple, dat de week begon met een record, daalde 0,84%, Microsoft 0,56% en Facebook 0,34%.

Zoom Video Communications daalde van zijn kant met 16,69% ​​na een meer dan verwachte vertraging van de vraag naar videoconferentiediensten.

Aan de positieve kant stegen de vastgoedprijzen met 0,62% en bereikten ze een recordhoogte, onder meer door de aankondiging van een ongekende eenjarige stijging van de huizenprijzen met 19,1% in juni in 20 grote Amerikaanse steden.

Naast andere indicatoren voor de dag daalde de consumentenvertrouwenindex van de Conference Board tot 113,8 voor augustus, het laagste niveau in zes maanden, voornamelijk als gevolg van de hervatting van de COVID-19-epidemie en de versnelling van prijsstijgingen.

Ondanks de daling van dinsdag, boekten de belangrijkste Amerikaanse aandelenindices positieve prestaties voor de hele maand augustus, dankzij de geruststellende toon die afgelopen vrijdag werd ingenomen door Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, over de aanstaande intrekking van de steun van de centrale bank voor de economie.

READ  Jean Castex ontving zijn tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin لقاح

De Nasdaq Composite is in één maand met 4% gestegen, de Dow Jones is 1,22% gestegen en de S&P-500 is met 2,9% gestegen. De laatste laat nu zeven opeenvolgende maanden van groei zien, de langste reeks stijgingen sinds 2018 en een stijging van 20,4% sinds januari.

Arthur Wise, chief investment officer bij Kingsland Growth Advisors, zei, verwijzend naar het maandelijkse rapport van het Labour Department dat vrijdag wordt vrijgegeven.

(Mark Angrand rapporteert met Shashank Nayyar in Bangalore)