Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bernard Arnault verlaat Carrefour

De terugtrekking van de LVMH-topman was geen verrassing.

De Agache Group, de houdstermaatschappij van Bernard Arnault, CEO van LVMH, heeft dinsdag aangekondigd dat het is begonnen met de verkoop van de 5,7% (8,89% van de stemrechten) die nog in het aandelenkapitaal van de distributeur zitten en die ze in 2007 was aangegaan.

De terugtrekking van deze zakenman is geen verrassing. Het was al begonnen in september 2019, toen Credit Agricole Corporation and Investment 3,1% van het aandelenkapitaal van Carrefour verkocht, dat werd aangehouden om derivatentransacties met de Arnault-groep te dekken. Deze winter bekrachtigde hij de aankoop van de distributeur door het Canadese Couche-Tard. De Agache Group wil haar investeringen ombuigen naar de luxe- en technologiesectoren. Voordat hij zijn aandeel verkocht, wachtte hij op de verlenging van het mandaat van Alexandre Bombard aan het hoofd van Carrefour, Wat het geval was in mei.

«In de afgelopen vier jaar heeft Carrefour een opmerkelijke transformatie doorgemaakt onder leiding van Alexandre Bombard, bevestigt Bernard Arnault in een persbericht. Vooral het concurrentievermogen van de Franse activiteiten is sterk toegenomen en Carrefour heeft zijn ontwikkeling in Brazilië versterkt. Alexandre Bombard bevestigt dit “Sinds zijn komst kan hij rekenen op het vertrouwen en de niet aflatende steun van Bernard Arnault in elke fase van de transformatie van de groep.».

Het Carrefour-aandeel was geprijsd op 47 euro toen de Arnaud Group in de hoofdstad stapte. Tegenwoordig is het slechts 16,8 waard, ondanks de goede commerciële prestaties van de distributeur. De netto transactiewaarde van de Arnault Groep is echter moeilijk in te schatten, aangezien de groep een dividend nam, profiteerde van een afsplitsing van DIA of zelfs afgedekte spreads met behulp van afgeleide producten.

READ  Een groot aantal bedrijven wordt bedreigd door een “geavanceerde” cyberaanval